Ingezonden

CDA stuurt brief aan staatssecretaris

“Er zijn volop maatregelen genomen om bedrijven door de Coronacrisis heen te helpen, ook voor het MKB. Verschillende MKB’ers hebben bij het CDA Barendrecht aangegeven dat er een gevaar schuilt in de regeling voor het uitstel van betaling van belastingen.

De bedragen van dit uitstel worden in de boekhouding opgenomen en dat zorgt ervoor dat de kredietwaardigheid minder is geworden. De mogelijkheden om nieuwe inkopen te betalen zijn er bijna niet, daar moet bij de bank voor aangeklopt worden. De banken zijn zeer terughoudend met het verstrekken van geld in verband met de sterk verminderde kredietwaardigheid.

Om dit probleem op te lossen zou het goed zijn om de openstaande belastingschuld op een andere manier te financieren; bijvoorbeeld door het verstrekken van een door de overheid gegarandeerde lening met een looptijd van maximaal 5 jaar om de openstaande belastingschuld te betalen. Op die manier wordt de financiële stabiliteit van de betreffende ondernemingen verbeterd en de continuïteit verzekerd.

Het CDA Barendrecht heeft dit met een brief onder de aandacht gebracht van de Staatssecretaris van Economische Zaken voorgesteld om als optie in overweging te nemen.”

Johan Lengkeek,
fractievoorzitter CDA,
Barendrecht

(de open brief is te lezen op deschakelbarendrecht.nl)


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.