Gorter praat over huizenmarkt

BARENDRECHT - Donderdag 13 mei, Hemelvaarsdag, is er op Exxact Barendrecht van 20 tot 21 uur een aflevering van Met Gorter aan Tafel. Gast aan tafel is Rene van Nierop. Met hem wordt gesproken over de gekte op de huizenmarkt. Arco van der Lee draagt de Barendrechter van de Maand voor.

Nieuwe
datum voor picknick

BARENDRECHT - Er is een nieuwe datum voor het foodtruckfestival Picknick in het Park. Als de coronamaatregelen het toelaten, vindt het festival plaats op 24 en 25 september in park Buitenoord. Ruth Jacott, One Two Trio en Zanger Alex treden op in het park. Het festivalterrein is open van 15 tot 22.30 uur.

Vragen over bushaltes

REGIO - Gemeenteraadslid Frans van Zaalen in Albrandswaard heeft met inwoners van de wijk Portland gesproken die hem wezen op het ontbreken van een abri op de Portlandse Baan (halte Regenboog). Hij heeft nu vragen gesteld aan het college.
"Deze abri was toegezegd aan diverse bewoners, maar is tot op heden nimmer geplaatst. Het gevolg is dat bewoners die gebruik willen maken van het openbaar vervoer bij slecht weer in de kou en regen staan te wachten. Dat is raar want qua beschikbare ruimte lijkt er geen bezwaar te zijn”, constateert Van Zaalen. Hij wil graag weten wat de reden is dat hier nimmer een abri geplaatst is en of dit alsnog op korte termijn gerealiseerd kan worden.
Ook werd Van Zaalen door de bewoners gewezen op de wel aanwezige abri aan de overkant van de straat, voor bussen in de andere richting. Deze is onverlicht.