Sporthal De Bongerd is helemaal ingericht voor het vaccineren.
Sporthal De Bongerd is helemaal ingericht voor het vaccineren. Foto:

Duizend vaccinaties per dag in sporthal

(Vervolg van de voorpagina)
De opening liet een tijdje op zich wachten, in verband met de beschikbare hoeveelheid vaccins. “We hadden de sporthal het liefst eerder open gegooid. Ik ben blij dat het vandaag kan”, zegt Evelien van den Broek.

In sporthal De Bongerd wordt dagelijks van 9 tot 16 uur gevaccineerd. Er is al veel belangstelling van mensen uit Barendrecht en omliggende gemeenten. Er werken hier 30 tot 50 mensen per dag.
De eerste dag waren 300 vaccinaties gepland. Dat aantal wordt gedurende deze week opgevoerd naar 1000 per dag. De eerste dagen zijn gebruikt om de kinderziektes van de locatie op te lossen. “In juni gaan we de grootste hoeveelheid vaccins prikken. Daar hebben we deze locatie in Barendrecht echt voor nodig”, aldus Van den Broek.

Op dit moment wordt er in Barendrecht alleen gevaccineerd met Pfizer. In verband met de beperkte houdbaarheid van de vaccins concentreert men zich per locatie op één vaccin. Voor huisartsen is de sporthal enkele avonden beschikbaar. Zij vaccineren met Astra Zeneca. In verband met de opslag van vaccins wordt de sporthal permanent bewaakt. De vaccinatielocatie Ridderkerk gebruikt het vaccin van Moderna.