Bert de Goeij ontvangt de eerste CD box uit de handen van projectleider Pieter van Hengel.
Bert de Goeij ontvangt de eerste CD box uit de handen van projectleider Pieter van Hengel. Foto:

Verenigde Zangers maken cd-box

BARENDRECHT – Oudere muziek van Christelijke Mannenkoor ‘De Verenigde Zangers’ is nu te beluisteren op een cd-box.

?In de afgelopen maanden viel er weinig te zingen voor het mannenkoor. Ook verloor het koor een aantal trouwe leden in die periode.
Bij een van deze overlijdens was de familie op zoek naar muziek en bepaalde nummers van het koor. “Een van de gevraagde nummers klonk ons niet erg bekend, maar bleek op een LP uit de jaren zeventig te staan”, vertelt Pieter J. van Hengel.
“Met een kleine werkgroep een en ander besproken en vrij snel kwamen er zeven stoffige LP’s uit het archief waaronder een dubbel LP van het 40 jarige bestaan.”
Na een grondige wasbeurt van deze LP’s werden ze door Anneke Nachtegaal en Pieter van Hengel gedigitaliseerd en door de werkgroep beluisterd. De groep was aangenaam verrast door de kwaliteit en er werd besloten om ze op CD’s te branden en uit te reiken aan de huidige leden van de Verenigde Zangers.

De stichting ‘Vrienden van de Verenigde Zangers’ onder beheer van Bert de Goeij besloot om dit project te financieren en er werd direct een start mee gemaakt.
Alle gedigitaliseerde opnamen werden door digitale wave software bewerkt en werden zover mogelijk de tikken en andere oneffenheden er uit gewist. Uiteindelijk ontstonden er drie CD’ s in een fraaie box beschikbaar voor alle huidige leden, ereleden en enkele ondersteuners.
De CD box werd in april uitgereikt aan Bert de Goeij van de ‘Vrienden van de VZ’ en aan de werkgroep ‘VZ CD box’ (voorzitter Ad Schuijer, Arie Hooimeijer, Albert Jansen) Dit gebeurde door Anneke en Pieter begin april.
Op maandag 19 april vond er een ontmoeting plaats tussen de leden van de Verenigde Zangers en de makers van de box en werden de boxen aan de leden uitgereikt. Dit was ook een gezellig samenzijn na vele maanden van niet kunnen zingen en sociaal samenzijn.

De CD boxen werden in beperkte maten gemaakt en zijn uitsluitend bestemd voor de huidige leden als een pleister op de wonden in deze moeilijke Corona tijd. Ondertussen is gebleken dat de box enorm gewaardeerd wordt. De makers ontvingen hele lieve emails van de leden die vertelden er erg blij mee te zijn.

Nieuw seizoen
De Verenigde Zangers hopen op maandag 6 september om 19 uur te kunnen repeteren in de zaal van de Bethelkerk aan de Schaatsbaan.
Het koor heeft behoefte aan ‘verse' stemmen, dus nieuwe leden om alle koorstemmen in te vullen. De nieuwe start gebeurt onder leiding van de nieuwe dirigent Johan de Hoedt, bij de meesten al bekend als begeleider bij de concerten van het koor.
www.deverenigdezangers.nl