Bonita Slingerland in haar kapsalon aan het Onderlangs.
Bonita Slingerland in haar kapsalon aan het Onderlangs. Foto:

James Autoservice Verhagen voor alle merken

REGIO - Autobedrijf Verhagen breidt naast zijn Honda dealerschap uit met JAMES Autoservice als een multi-merk bedrijf.
Eerder dit jaar tekenden Ferry de Vries van Verhagen en Eric Vousten van JAMES Autoservice de samenwerkingsovereenkomst. Auto’s van alle merken, typen en bouwjaren zijn welkom aan de Driemanssteeweg 698 Rotterdam, onder de naam JAMES Autoservice Verhagen.
JAMES is een universele garageformule met een landelijke dekking die naast Honda de mogelijkheid biedt alle merken te onderhouden. Bovendien kunnen ook leaseklanten van alle gerenommeerde leasemaatschappijen bij Verhagen terecht voor onderhoud aan hun auto, ongeacht welk merk met haal- en breng service.
Het bedrijf kan nu echter nog meer mensen van dienst zijn, omdat de service breder wordt.
Het bedrijf is Bovag aangesloten en Stichting Duurzaam gecertificeerd.


‘Krullenkapper’ Bonita zet kapsalon voort

BARENDRECHT – Met de overname van een kapsalon aan het Onderlangs 12 gaat voor Bonita Slingerland een wens in vervulling: een eigen salon.

De afgelopen jaren was Bonita ‘ambulant kapster' en knipte bij de klanten thuis. "Daarbij miste ik toch de luxe die je klanten in een salon kan geven. Zoals een kopje koffie en het wassen van haar”, vertelt ze.
De vorige eigenaresse van de kapsalon was een goede bekende van Bonita. Ze zocht een opvolgster in verband met emigratie. Bonita wilde graag een eigen salon. ‘Maar ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Maar soms komt iets op je pad en moet je het gewoon doen.”
"Ik heb het durven doen, omdat dit al een bestaande salon was, waar ik na wat opknappen zo in kon. Bovendien was er in Barendrecht nog geen ‘krullenkapper'. Het knippen van krullen is een specialiteit van Bonita Slingerland. "Mensen met krullen zijn niet altijd tevreden over de kapper. Of het haar wordt te kort geknipt of de krullen worden eruit geföhnd.” Bonita heeft een aantal cursussen gevolgd op dit gebied. Ze is ook kleurspecialist, waarbij ze uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. "Voor mensen met allergie is dat geweldig.”
De twee personeelsleden zijn opgeleid als barbier, waardoor de salon ook die specialiteit in huis heeft.
Bonita Slingerland kiest er bewust voor om zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. “Wij kappers vervuilen echt een heleboel. Ik wil graag mijn steentje bijdragen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben kappers veel aluminiumafval. Bij ons wordt dat nu gerecycled.”
Na de overname van de salon aan het Onderlangs heeft de inrichting een luxere en rustgevender uitstraling gekregen. Een bezoek aan de kapper is tegenwoordig immers ook een stukje wellness. Er is gezorgd een koffiebar en een zithoekje. De salon heeft massagestoelen en een hoofdhuidmassage aan de wastafel is standaard. Met vier stoelen is het altijd mogelijk om voldoende afstand te bewaren.
Bonita Cabello is nu enkele weken open. Ook als zelfstandig onderneemster heeft Bonita Slingerland nog steeds lol in haar werk. "Het is steeds weer de uitdaging om te begrijpen wat mensen precies willen met hun haar. Dat maakt het heel leuk.”

www.bonitacabello.nl