Medewerkers van de Zorgnijverij kunnen nu ook dieren verzorgen.
Medewerkers van de Zorgnijverij kunnen nu ook dieren verzorgen. Foto:

Terphuis en Zorgnijverij werken samen

BARENDRECHT - Het Terphuis en de Zorgnijverij slaan hun handen ineen als het gaat over het aanbieden van goede en professionele zorg op maat.
Het Terphuis is een zorgboerderij midden in Poortugaal. Op een unieke plek, rond een prachtige gerestaureerde monumentale boerderij, biedt Het Terphuis tijdelijke zorg en ruimte aan jongeren op weg naar zelfstandigheid. De jongeren wonen en/of werken op de boerderij in een ongedwongen sfeer bij onder meer de dieren, in het winkeltje en in de moestuin.
De Zorgnijverij is een organisatie die veel expertise in huis heeft als het gaat om begeleiding van volwassenen en jeugd met een (licht) verstandelijke beperking.
De droom van de oprichters van de Zorgnijverij was altijd al om meer groen en ruimte te kunnen bieden aan hun mensen. Dit vonden zij in Poortugaal. Zij zijn er inmiddels al enige tijd te vinden met enkele medewerkers. Ook kregen zij vanuit ouders al regelmatig de vraag of zij ook niet wat dieren konden gaan houden zodat de kinderen die zouden kunnen verzorgen. Nu kan dit. "Voor zowel de kinderen van Kidzcare als de medewerkers van de dagbesteding groeit het aanbod en daar zijn wij superblij mee", aldus bestuurder Erna Noordijk.
www.zorgnijverij.nl