Reactie op column (1)

(Naar aanleiding van de column van Melvin in De Schakel van vorige week)

“Met grote ergernis heb ik de column van Melvin gelezen. Buiten het feit dat ik De Schakel niet geschikt vind voor politieke columns, verbijstert het mij dat hier gewoon weer valse voorlichting over Israël wordt gegeven door iemand die zich blijkbaar niet heel erg in de geschiedenis van Israël heeft verdiept. Israël onderdrukt geen Palestijnen, die bovendien keer op keer een eigen staat hebben afgewimpeld, en Gaza, wat een geweldig land had kunnen worden als het niet door Hamas was overgenomen, nota bene kant en klaar hebben gegeven aan hen. Houdt u alstublieft bij het plaatselijke gebeuren en politiek, de eenzijdige informatie over Israël overspoelt momenteel het Nederlandse volk.”

Lucy Buitendijk,
Barendrecht


Reactie op column (2)

"Na het lezen van de column, voel 'k me genoodzaakt daar een reactie op te geven.

1. Het is m.i. niet verstandig in een regionaalblad, zoals in dit geval De Schakel, Barendrecht onderwerpen, zeker geen controversiële, te bespreken die buiten onze regio en/of in het buitenland zich afspelen;
2. De schrijver geeft in deze column helaas geen blijk van historische feitenkennis. De gekozen bewoordingen, met name in het tweede gedeelte, blinken m.i. niet uit in objectiviteit."

Leen Paans,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Adviesraden tevreden met Wmo-vervoer

REGIO - De adviesraden van Albrandswaard (MAA), Barendrecht (Wmo-adviesraad) en Ridderkerk (MBR) zijn blij dat Wmo-ritten gewoon weer minimaal een uur van tevoren besteld kunnen worden.
De gemeenten hadden bedacht dat Wmo-ritten minimaal 24 uur van tevoren besteld zouden moeten worden om zo kosten te besparen. Maar voor mensen die afhankelijk zijn van het Wmo-vervoer is dat een enorme beperking van hun vrijheid. Arend Wesdijk (Wmo-adviesraad Barendrecht): "Wij kregen direct al zorgelijke berichten dat mensen hierdoor de deur niet meer uit konden en hebben gelijk aan de bel getrokken bij de gemeente."
Astrid Pieterse (MBR Ridderkerk) sprak in bij de gemeenteraad: "Dit is in strijd met het VN-verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens. Heeft u weleens 24 uur van tevoren moeten bedenken wanneer u in uw auto zou stappen?"
Het heeft bijna een jaar geduurd totdat de situatie was opgelost. Maar de adviesraden zijn blij met het resultaat. Piet van Verseveld (Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard): "We zijn dankbaar dat de wethouders de situatie toch hebben rechtgezet." Astrid Pieterse vult aan: "En voor de steun van een aantal gemeenteraadsfracties."
De situatie toont het belang aan van het betrekken van doelgroepen bij het beleid. Wesdijk: "Als ze ons van tevoren hadden benaderd, was het waarschijnlijk niet misgegaan."
De adviesraden onderschrijven de oproep van de wethouders: "Plan je ritten zo ruim mogelijk van tevoren. Zo houden we de kosten zo laag mogelijk. Maar laat je er niet door belemmeren: doe mee en ga eropuit!"