Hadinda van Vugt zamelde al meer dan 1000 euro in.
Hadinda van Vugt zamelde al meer dan 1000 euro in. Foto:

Online Wensboetiek voor Make-A-Wish

BARENDRECHT - Hadinda van Vugt (27) startte begin dit jaar op Instagram de ‘Wensboetiek’ om geld te zamelen voor Make-A-Wish Nederland.

Ondernemen is haar tweede natuur. Op jonge leeftijd vertrok ze naar het buitenland voor een carrière als event manager. Tijdens benefiet gala’s kwam ze voor het eerst in contact met Make-A-Wish en was direct onder de indruk van de impact van wensvervullingen op het leven van ernstig zieke kinderen. Eenmaal terug in Nederland en tijdelijk zonder werk door de coronacrisis, werd we community fundraiser voor Make-A-Wish regio Rijnmond.
“Als fundraiser tijdens de coronacrisis merkte ik al snel dat het lastig was om geld in te zamelen. Veel events en acties konden niet doorgaan. Toen een collega mij vertelde over een tweedehands kledingverkoop, was ik meteen enthousiast. Zo is het idee ontstaan voor de ‘Wensboetiek’ op Instagram, waarbij ik gebruik maak van een Vinted account om de kleding te laten zien en te verkopen”, licht Hadinda toe.
Ze begon voorzichtig met kleding van vriendinnen. Inmiddels is de volledige garage van haar ouderlijk huis in gebruik als kledingmagazijn. Veel mensen weten de Wensboetiek te vinden. “Maar ik ben wel kritisch op wat ik verkoop. Alle items zijn weinig gedragen en zien er nog heel mooi uit. Met de kleding die ik verkoop wil ik echt mensen blij maken. Ik vind het ook leuk om de kleding te verpakken met een lief kaartje erbij of een klein kadootje.”
Hadinda pakt het professioneel aan. Op de Instagram account van de Wensboektiek worden niet alleen de mooiste kledingstukken getoond, maar gaat het ook om sfeer en beleving. Regelmatig wordt aandacht besteed aan Make-A-Wish.
Met de Wensboetiek wil Hadinda zoveel mogelijk geld inzamelen om de wensen van ernstige zieke kinderen te vervullen.
Van ieder kledingstuk komt 90 procent ten goede aan Make-A-Wish. De rest wordt gebruikt als buffer om verder te groeien. Enthousiast vertelt Hadinda dat ze graag een eigen webshop wil starten en ook lokale ondernemers wil betrekken door het doneren van kleding en accessoires. Maar dat is nog toekomstmuziek. Voor nu is Hadinda heel blij het bereiken van haar eerste mijlpaal: de Wensboetiek heeft al 1.000 euro opgebracht.

Ook bijdragen aan de Wensboetiek?
Alle kleding van baby- en kinderkleding tot kleding voor volwassenen is welkom, mits nauwelijks of niet gedragen. Zelfs trouwjurken zijn al aangeboden. Ook gratis kledinghangers, kledingrekken en verpakkingsmateriaal, bij voorkeur kleine doosjes, kan Hadinda goed gebruiken voor haar Wensboetiek.
Volg de Wensboetiek op Instagram. Of stuur een email naar: hvanvugt@
makeawishnederland.org