Juf Marlies van den Berge en Nicoline Blankenstein met enkele kinderen in de Hoftuin.
Juf Marlies van den Berge en Nicoline Blankenstein met enkele kinderen in de Hoftuin. Foto:

De Hoftuin viert vijfde verjaardag

BARENDRECHT – De Hoftuin in de wijk Vrouwenpolder bestond op donderdag 20 mei precies vijf jaar.
De Hoftuin is een openbare tuin waarin iedereen welkom is om te spelen, te tuinieren, een praatje te maken en/of te verblijven. De tuin ligt naast MFA Hof van Maxima. Basisschool Groen van Prinsterer gebruikt de tuin bij educatie lessen.
Het jubileum van de tuin werd gevierd samen met groep 2 van de Groen van Prinstererschool. Onder leiding van juf Marlies van den Berge luisterden de kinderen eerst naar een verhaal in het ‘klaslokaal' midden in de tuin. Daarna konden de kinderen met een vergrootglas in de hand op zoek gaan naar bijzondere planten en dieren in de tuin. Al snel kwamen de kinderen aan de juf vertellen wat ze in de tuin hadden ontdekt. Het was die ochtend prachtig weer voor een les in de buitenlucht. De tuin was voor deze gelegenheid versierd met slingers.
Nicoline Blankenstein- van Heugten, één van de initiatiefnemers voor de tuin, keek tevreden toe hoe de kinderen bezig waren. "Dit is precies waar de tuin voor is bedoeld.”
Binnenkort worden op drie plaatsen in Barendrecht 'minibossen' aangelegd. Ook daarin komen plekken waar basscholen les kunnen geven in de buitenlucht.