De serre van La Hermana kan aan alle kanten open.
De serre van La Hermana kan aan alle kanten open. Foto:

Vragen over gesloten serre van restaurant La Hermana

BARENDRECHT – Restaurant La Hermana aan het Havenhoofd in Carnisselande mag haar overdekte serre niet gebruiken omdat deze in de vergunning als ‘binnenruimte’ staat omschreven. Lennart van der Linden (EVB) en Simon Kelder (VVD) hebben het college om uitleg gevraagd.

Van de serre kunnen zowel het dak als de buitenwanden open. Toch mag de ruimte nu niet gebruikt worden als overdekt terras. “Een forse aderlating voor de ondernemer die hierdoor belangrijke inkomsten misloopt”, constateren de vragenstellers.

Van der Linden en Kelder vragen willen van het college weten of het besluit om de serre direct te sluiten proportioneel (in verhouding) is, gezien de moeilijke omstandigheden voor de horeca. Ook willen ze weten waarom niet in goed overleg naar een oplossing is gezocht.

Lennart van der Linden en Simon Kelder wijzen in hun brief aan het college op grandcafé Abel in Rhoon en eetcafé Thailand in Rotterdam. Zij mogen hun serres na overleg met de gemeente wel gebruiken.

In verband met de coronaregels is het de horeca momenteel niet toegestaan om binnen gasten te ontvangen. Op de terrassen mag dat wel. Van deze mogelijkheid wordt bijvoorbeeld op het Doormanplein en op de Middenbaan door veel ondernemers gebruik gemaakt.