Strenger optreden tegen overlast in Carnisse Veste

BARENDRECHT – Er is de komende tijd extra aandacht van de politie voor jeugdoverlast op het winkelcentrum Carnisse Veste en het Middeldijkerplein.

“De laatste tijd komen we naar aanleiding van meldingen ‘overlast jeugd’ vaker ter plaatse en krijgen we te horen dat er helaas meer overlast wordt ervaren. Overlast bestaat onder andere uit het achterlaten van rotzooi, het vernielen van goederen, het treiteren van winkelend publiek en geluidsoverlast (soms in combinatie met elkaar)”, laat de politie weten.

Omdat de overlast toeneemt, zal er de komende tijd meer toezicht aanwezig zijn en wordt er ook strenger opgetreden in samenwerking met de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Barendrecht en de beveiliging van het winkelcentrum. “Wat eerst een waarschuwing en/of een goed gesprek was, wordt nu een proces-verbaal”, kondigt de politie aan.

De proces-verbalen zullen dan op grond van de APV van de gemeente Barendrecht uitgeschreven worden. Denk hierbij aan feiten zoals: verboden drankgebruik, verbod op het gebruik van lachgas, hinderlijk gedrag, het dragen van wapens en het achterlaten van straatafval.
Zolang er geen overlast veroorzaakt wordt zoals hierboven genoemd is de jeugd uiteraard nog gewoon welkom.

Steun

Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB) is blij met het initiatief van de politie. "Wij steunen die van harte”, zei hij dinsdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Samenleving. Hij vroeg daar burgemeester Jan van Belzen waarom dit beleid niet geldt voor andere ‘hotspots' in de gemeente, zoals het Riederpark, het Muziekplein en Park Nieuweland.

Volgens de burgemeester is de aanpak op en rond winkelcentrum Carnisse Veste een gevolg van de incidenten die daar de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. "Mocht het zo zijn dat dit vruchten afwerpt, dan zal ik niet schromen het ook op andere locaties te hanteren. Ik volg het nauwlettend.'

Van Belzen benadrukte dat de gemeentelijke toezichthouders (boa's) hun eigen beleid hebben.