Dode jonge zwanen

BARENDRECHT - Op verschillende plaatsen in Barendrecht zijn maandag dode zwanenjongen gevonden. Dat gebeurde onder meer bij het Havenhoofd.
“De gemeente heeft de dode dieren meegenomen voor onderzoek. Het goede nieuws is dat er één levend jong is gevonden. Hopelijk gaat dit beestje het met goede verzorging redden”, aldus wethouder Arnoud Proos.

Brutale diefstal uit tuin

BARENDRECHT- Een bewoner van de Kogge keek zondagmiddag vreemd op toen een plantenbak uit zijn voortuin werd gestolen.
Om 13.40 uur parkeerde iemand die hij omschrijft als “een ‘dame’ met half lang blond haar, leeftijd 20-25 jaar”, haar scooter aan de Kogge. Ze rende daarop tien meter verder naar het hoekhuis en nam daar een grijze kunsstof bak vol met fuchsias weg uit de voortuin. Zij plaatste de bak van zo’n 22 kilo op de scooter en reed ermee weg.
“Dame, ik hoop dat je echt geniet van die gestolen bak met plantjes en dat je een goed gevoel van deze diefstal overhoudt. Je hoeft niet terug te komen voor de overige zeven bakken, want die staan nu achter slot en grendel”, aldus de gedupeerde.

Kinder-atelier weer open

BARENDRTECHT – De ateliers van KunstCreatief zijn weer open. De kunstenaars kunnen weer les geven aan kinderen in de Baerne en Waterpoort MFA.
Vele cursisten en kunstenaars hebben gelukkig de afgelopen tijd via de digitale weg het contact kunnen behouden. Ze geven aan dat er niets beter is dan het fysiek volgen van beeldende lessen in de ateliers.
Wie zich wil aansluiten bij één van de vele lessenkan zich aanmelden via 06-57-141044 of
www.kunstcreatief.nl