Panorama Literama ontvangt Elvin Post

BARENDRECHT - Door de coronacrisis is Panorama Literama, het maandelijks boekenprogramma van Exxact Barendrecht, bijna een jaar uit de ether geweest. Maar nu neemt presentator John Brosens de microfoon weer ter hand. Vanavond, donderdag 27 mei, ontvangt hij van 20 tot 21 uur de Rotterdamse auteur Elvin Post.
Zij praten natuurlijk over ‘De cursus’, Elvins recent verschenen thriller die binnen luttele weken al een tweede druk mocht beleven.
Het is het verhaal van een groep aspirant-schrijvers die zich een week lang mogen laven aan ‘Kill Your Darlings’, een cursus waarin een gerenommeerd auteur van spannende boeken al zijn kennis en kunde heeft ondergebracht, à raison van 20.000 US dollars per persoon. De acht deelnemers verwachten een literair walhalla binnen te stappen, maar in plaats daarvan belanden zij in een regelrechte nachtmerrie.
De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, verhalen, schrijven en lezen.


Boekenweek bij The Read Shop Barendrecht

BARENDRECHT - Van 29 mei tot en met 5 juni is het feest bij The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan 82, want het is Boekenweek.

"Iets later in het jaar dan u gewend bent, maar wij zijn bijzonder verheugd dat deze traditie toch, onder voorwaarden, door kan gaan. Dit jaar extra feestelijk omdat onze boekhandel alweer 5 jaar bestaat”, vertelt boekhandelaar Mark Snoek.
Tijdens De Boekenweek krijgen lezers bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets, ‘Wat wij zagen', cadeau.
Het Boekenweekessay 2021 is geschreven door Roxanne van Iperen, bekend van het boek ‘'t Hooge Nest. Het essay is te koop voor 3,75 euro.

Een boek reserveren kan door een app te sturen naar 0180 - 617018.