Vragen over afvalpas

"Deze maand worden de nieuwe afvalpassen verstrekt aan alle inwoners. Op 1 juli 2021 worden de ondergrondse afvalcontainers afgesloten en zijn deze dan alleen nog te openen met de nieuwe afvalpas.

Vorig jaar is de invoering daarvan niet goed verlopen door problemen bij de pasleverancier. Het CDA wil graag van het college weten of de containers alleen te openen zijn met deze pas of ook met andere passen.
We horen vaak dat containers vol zijn met als gevolg allerlei 'naast plaatsingen'. Eerder bleek dat deze meldingen meestal voortkomen uit geblokkeerde containers (door verkeerd ingebracht afval).
Het CDA wil dit graag goed in beeld hebben en heeft gevraagd hoe vaak de container nu echt vol bleek te zijn na een melding en of het dan eigenlijke een geblokkeerde container betrof.
Er bereiken ons regelmatig signalen dat het vaker voorkomt op bepaalde locaties. Als dat zo is betekent dit dat er in die buurt structureel iets aan de hand is. Daarom hebben we het college ook gevraagd om de locaties van deze blokkeringen zichtbaar te maken op een kaart van de gemeente Barendrecht inclusief het aantal keren dat dit op die locatie gebeurt. Overigens gaat het alleen om locaties omdat de containers zelf telkens gewisseld worden en zodoende rouleren door het gehele gebied van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.
Het CDA Barendrecht hoopt overigens dat de invoering goed verloopt en dat de scheidingsresultaten hierdoor nog verder omhoog gaan!"

Johan Lengkeek,
fractievoorzitter CDA,
Barendrecht


Nieuwe dierenwet

"Dit is nu precies waar mijn vak over gaat! Als veterinair Natuurgeneeskundig therapeut maak ik me hard voor dieren, hun gezondheid en welzijn. Kritisch kijken naar wat hierin te verbeteren valt om de gezondheid en het welzijn te bevorderen is goed. Daar leren we (met elkaar) van.
Ik vier dit succes…voor al die dieren! Want zeg nou zelf…vond jij bewegingsbeperking tijdens de Corona zo fijn? Bedenk je eens dat het voor veel dieren dagelijkse kost is.
Te weinig bewegingsruimte, sociale isolatie, lange periodes van opsluiting, geen contact, slechte voeding, ziekte, pijn, stress, gemis van roedel of kudde, voorbeelden die de emotionele emmer doen leeglopen, de oorzaak van disbalans. Deze nieuwe wet zorgt ervoor dat we gemotiveerd worden ons te verdiepen in ons huisdier.
Tijdens Corona werden veel dieren aangeschaft. Asiels stromen nu vol. Deze nieuwe wet zorgt dat je voor de aanschaf gestimuleerd wordt na te denken; waar begin je aan en wat heeft het dier nodig om gezond te blijven? Een positieve beweging naar een gezond dierenleven.
Als professional en dierenvriend juich ik het toe. Het gesprek hierover voeren is nodig, met het uitgangspunt wat het dier dient. Holistisch maatwerk!"

Corine Poldervaart,
veterinair natuurgeneeskundig therapeut bij Dier Kruid Kracht,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Social media

Volg De Schakel ook via Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht