Complimenten voor ‘Tunnelvisie’ EVB

BARENDRECHT – Het plan ‘Tunnelvisie Barendrecht’, om de verwaarloosde tunneltjes in de gemeente op te knappen, heeft Echt Voor Barendrecht (EVB) veel complimenten opgeleverd. Dinsdag 8 juni werd het plan besproken door de raadscommissie Ruimte.

De EVB wil samen met bewoners en culturele instellingen de tunneltjes in de gemeente verfraaien. Het zou bij de gebruikers een aangenaam en veilig gevoel oproepen. Bovendien betekent het een culturele impuls voor het dorp.
Vooraf had het college een reactie gegeven. Het college waarschuwt om de tunnels vooral geen ‘kunst' of ‘kunstwerk' te noemen. Dat geeft onnodige complicaties, zoals het auteursrecht en het verplicht uitschrijven van een kunstopdracht. Omdat de kosten van de 'Tunnelvisie' nog niet duidelijk zijn, stelt het college voor om te starten met een pilot (proef). Het college wil daarom de Tunnelvisie niet overnemen, maar alleen de pilot uitvoeren.
EVB stemt grotendeels in met de opmerkingen van het college. EVB wil na de pilot, in het voorjaar van 2023, met de gemeenteraad besluiten of de totale Tunnelvisie uitgevoerd moet worden, of dat dit toch te duur blijkt te zijn.
Jongerenwerker Steven Schaap liet de raadscommissie weten dat Kijk op Welzijn graag wil meewerken aan het project. Ook kunstenaar Ricardo van Zwol vertelde dat hij enthousiast is.
Van alle partijen kregen de fractie van EVB complimenten voor het plan.
Tsjimmie Klos (SGP/CU) vraagt zich af welk veiligheidsprobleem met dit plan wordt opgelost. Ze wil wel instemmen met de pilot, maar nog niet met het hele plan.

Vervolg op pagina 5.