Brand in woning

HEERJANSDAM – De brandweer heeft maandagochtend een woningbrand geblust aan de Prins Bernardstraat. De brandweerman die de brand ontdekte heeft enkele omwonenden tijdig in veiligheid gebracht. De brand werd bestreden door de brandweer van Heerjansdam, Barendrecht en Zwijndrecht.

Hennepplanten vernietigd

BARENDRECHT – De politie heeft in Barendrecht een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden meer dan 500 planten, verdeeld over twee ruimtes. De planten en de apparatuur zijn vernietigd.

Plan voor herstel na coronacrisis

BARENDRECHT - Om de Barendrechtse samenleving een flinke steun in de rug te geven, werkt het college aan een ‘Stimuleringsfonds herstel coronacrisis'. Hiermee wil het college alle Barendrechters helpen de draad weer op te pakken. Het fonds ondersteunt lokale initiatieven die het herstel mogelijk maken. Het is aanvullend op de middelen die door de Rijksoverheid ter beschikking zijn gesteld.
"De coronacrisis heeft een diepe impact op Barendrecht en onze inwoners. Daarom vinden wij het als college van groot belang nu hulp te bieden bij het weer op gang brengen van onze samenleving. Ook vanuit de Barendrechtse gemeenschap krijgen wij de vraag wat de gemeente kan betekenen bij het oppakken van het dagelijks leven", aldus burgemeester Jan van Belzen.
Om slagvaardig op te kunnen treden zou het Stimuleringsfonds 500.000 euro moeten bedragen. Het geld komt uit de Enecogelden. Het fonds is niet bedoeld om schade te compenseren. Daar zijn de middelen voor die de Rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld.
De gemeenteraad behandelt dit voorstel op 6 juli.