Gebremeskel Okubu en Dejen Zewde ontvingen hun diploma uit handen van de wethouder.
Gebremeskel Okubu en Dejen Zewde ontvingen hun diploma uit handen van de wethouder. Foto:

Eerste deelnemers opleiding voor statushouders ontvangen diploma

BARENDRECHT - Wethouder Nico Bults heeft de eerste diploma's uitgereikt aan deelnemers van een opleidingstraject voor statushouders en zijinstromers.
Technische talenten en zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen, mits goed opgeleid en begeleid, een belangrijk aandeel vervullen in het opvangen van het toekomstige tekort aan technische vakkrachten. Daarom hebben Werkgevers Servicepunt BAR-organisatie en de DM-groep de handen ineen geslagen.
"Door het ontbreken van de juiste technische diploma's en/of werkervaring of het onvoldoende beheersen van de Nederlandse taal hebben sommige mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Als we hen goed opleiden en begeleiden bieden we hen een toekomst en kunnen zij bij bedrijven het toekomstige tekort aan technische vakkrachten opvangen. Voor alle partijen winst dus,” aldus wethouder Nico Bults.
De wethouder reikte aan de eerste twee deelnemers van het opleidingstraject van Werkgevers Servicepunt BAR-organisatie (WSP BAR) en DM-groep een diploma uit. In dit geval het diploma voor de maatwerkcursus pijpfitten. In zeven weken tijd leerden Gebremeskel Okubu en Dejen Zewde van tekening af te werken, samenstellen en monteren, draadsnijden en inmeten. Nu mogen zij het geleerde in de praktijk brengen bij JP Montage en Lasbedrijf. Bij gebleken geschiktheid als sprinkler monteur ligt daarna een contract in het verschiet.