Ontmoetingsplek

(Naar aanleiding van de Blik op Barendrecht van vorige week)

"Wat een geweldig idee, las ik in de Schakel in het artikel over de jeugd ontmoetings plaatsen (JOP).
U vraagt in het artikel aan de inwoners om u uit te nodigen bij een JOP. Graag maak ik daarvan gebruik u uit te nodigen bij de JOP in park Buitenoord.

Die afspraak moet plaats vinden op een maandagochtend. Waarom, dat leg ik u uit.
Als in het weekend de JOP weer door de jeugd gebruikt is, bent u welkom om te komen opruimen.
Wat treffen we zo al aan na zo’n weekend: blikjes, plastic bekers, veel (kapotte) flessen, wiet zakjes. Om van de onzinnige teksten en graffiti die de jeugd achterlaat nog maar te zwijgen. Tot slot kunnen jullie dan meteen de vuilnisbakken, die in de aangrenzende vijvers verdwenen zijn, weer op zijn plek zetten.

Uw wethouder, mevrouw Roopram is ook van harte welkom. Wellicht kan zij eens komen, als de JOP vol op in gebruik is.

U spreekt in het artikel ook uit, dat de meeste Barendrechtse jongeren niet voor problemen zorgen. Wat een mooie gedachte. Helaas worden de hangplekken in Barendrecht ook volop bezocht door jongeren uit andere gemeentes zoals Rotterdam, Heinenoord, Maasdam en Oud-Beijerland. Zijn het zeker die jongeren die voor de overlast zorgen ?

Tot slot een suggestie.
Is het misschien een goed idee om een JOP te plaatsen voor het gemeentehuis ? Op die manier zien alle raadsleden wat een geweldige plek een JOP toch is."

J. M. Dominicus,
Barendrecht


Onderzoek naar diabetes

"Het UMC Utrecht zoekt mensen met diabetes en tintelingen of pijn in hun voeten voor een onderzoek waaraan ook het Franciscus Gasthuis en Maasstad Ziekenhuis meedoen. Aan het onderzoek mogen mensen uit heel Nederland meedoen.

In het onderzoek – de zogeheten DECO-studie – onderzoekt het UMC Utrecht samen met 10 andere ziekenhuizen welke behandeling voor zenuwbeknelling in de voet het meeste effect heeft. In dit onderzoek krijgt de helft van de patiënten een operatie, de andere helft (de controlegroep) krijgt de standaardbehandeling: frequente voetcontroles en begeleiding in de vorm van voedings- en bewegingsadviezen.
Als gevolg van diabetes, ontwikkelt ongeveer de helft van de diabetespatiënten zenuwschade in onderbenen en voeten. De zenuwschade veroorzaakt pijn, tintelingen, vreemde sensaties en gevoelloosheid. Zenuwschade is een grote kostenpost vanwege de valpartijen, chronische wonden, amputaties en revalidatie die hier het gevolg van zijn. Bij een niet-genezende wond kunnen zelfs meerdere amputaties nodig zijn! Het is van belang dat patiënten met diabetes regelmatig aan de voeten worden gecontroleerd. Zo kan bij zenuwschade tijdig worden ingegrepen en kan erger worden voorkomen.
Het doel van het onderzoek is de kwaliteit van leven voor deze kwetsbare groep patiënten te verbeteren en complicaties aan de voeten te voorkomen. Herkent u zich in deze klachten? Op www.
lastvanmijnvoeten.nl staat er meer informatie over de DECO-studie. Meld u zich bij interesse aan via decostudie@umcutrecht.nl."

Melanie Haverkamp,
UMC Utrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.