Samen met scholieren onthulde Klaas Orsel het bord.
Samen met scholieren onthulde Klaas Orsel het bord. Foto:

Witte Anjer Perkje eert veteranen

BARENDRECHT - Veteraan en oud-wethouder Klaas Orsel opende zaterdag 12 juni samen met leerlingen van basisschool De Ark op het Binnenhof een Witte Anjer Perkje. Ze deden dat door een bord te onthullen dat voor het perkje staat.
De Witte Anjer is in 2005 geïntroduceerd als uiting van de waardering voor Nederlandse veteranen en bloeit in de weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag.
Burgemeester Jan van Belzen benadrukt de waarde van vrijheid: "Het is belangrijk dat we de verhalen van de veteranen blijven doorgeven aan de jongere generaties. Zodat we nooit vergeten hoe hard gestreden is voor de vrijheid die ons nu zo dierbaar is”.
Door de opening van het perkje gaat de aandacht uit naar de meer dan honderd Barendrechtse veteranen. Zij werden vertegenwoordigd Matthijs Valentien.
Ook aanwezig waren de voorzitter van de Stichting Barendrecht Viert Vrijheid en veteraan, Alfred Kool, wethouder Cees Schaap, kinderburgemeester Iglaas Adnaan en Jan Verwoerd van de Stichting Veteranen Comité Barendrecht. Ook was er een delegatie van het Dalton Lyceum Barendrecht en van basisschool De Ark. Vanuit het Nationaal Comité Veteranendag was Maja Steenwijk naar Barendrecht gekomen.