Hans Onderwater en zijn nieuwste boek.
Hans Onderwater en zijn nieuwste boek. Foto:

Hans Onderwater signeert bij The Read Shop

BARENDRECHT - Schrijver Hans Onderwater signeert op vrijdag 18 juni van 15.30 tot 16.30 uur zijn nieuwste boeken bij The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan.
Van Hans Onderwater verscheen recent het boek ‘Journey tot he Horizon', het verhaal van vijf geallieerde vliegers die tijdens de oorlog werden neergeschoten, maar die dankzij het verzet aan de Duitsers wisten te ontkomen. Zij trokken vermomd als ‘gewone' burgers door Nederland, België en Frankrijk. Vervolgens trokken zij te voet door de Pyreneeën om zo het neutrale Spanje te bereiken.
Hans Onderwater reconstrueerde de reis, bezocht overlevenden en oud-verzetsmensen en reisde naar de diverse Kampen. Tot slot passeerde hij met de Baskische gids uit 1944 op dezelfde plaats illegaal de Frans-Spaanse grens. Hij schreef het boek met hulp van de Nieuw Zeelandse politieman Brian Lissette, wiens oom als vlieger van een bommenwerper om het leven kwam.
Vrijdag zal Hans ook andere boeken van zijn hand signeren, zoals Meer Schetsen uit de Nacht, Kiezen of Delen en Crossing.
Ter gelegenheid van deze signeersessie geeft de Historische Vereniging Barendrecht bij ieder gekocht exemplaar één jaar gratis lidmaatschap cadeau en ontvangt de koper dan vier maal per jaar het Contactblad. Als extra cadeau is er voor ieder koper een boekenlegger.