Buddy wijst statushouder de weg in het dorp

BARENDRECHT – Met het project Goede Buur worden statushouders wegwijs gemaakt in de Barendrechtse samenleving. Vluchtelingenwerk is nu op zoek naar mensen die als ‘buddy’ aan het project willen meewerken.

“In Barendrecht wonen vluchtelingen uit veel verschillende landen. Het is voor hen vaak moeilijk om contact met Nederlanders te krijgen. Buddys kunnen mensen hierbij helpen”, vertelt Halis Tunc. Hij is coördinator van het project bij Vluchtelingenwerk in Barendrecht.
“Goede Buur was oorspronkelijk bedoeld voor mensen die hier vanaf 2020 zijn komen wonen. Maar we hebben gemerkt dat mensen die vanaf eind 2018 naar Barendrecht zijn gekomen, door corona de afgelopen tijd geen ondersteuning hebben gehad. Daarom het is het project ook voor hen”, legt Tunc uit.
Momenteel zijn er 35 statushouders die behoefte hebben aan een buddy. Van de buddys wordt verwacht dat ze een dagdeel per week beschikbaar zijn voor het ondernemen van activiteiten met een statushouder. De begeleiding duurt een jaar. Het is niet de bedoeling dat de buddys van Goede Buur worden belast met het invullen van formulieren voor de statushouder. Daar zijn de begeleiders van Vluchtelingenwerk voor.

Halis Tunc is nu bezig met het werven van vrijwilligers. Er zijn al tien mensen gevonden die buddy willen zijn.

Wie zich wil aanmelden als buddy voor Goede Buur kan contact opnemen met Halis Tunc: htunc@vluchtelingen
werk.nl of 06-83368582.


Rolf Route ook in Barendrecht

BARENDRECHT - Er komt een uitbreiding van de Rolf Route in Barendrecht. De wandel- en fietsroute is nu alleen nog te vinden in Albrandswaard en voert langs allerlei historische punten.
Het eerste informatiebord zal op 22 juni om 9.30 uur nabij het gemeentehuis in Barendrecht geplaatst worden. Wethouder Arnoud Proos, het bestuur van de Rolf route en Ton Blinde van de Historische Vereniging Barendrecht zullen hierbij aanwezig zijn.