Uitslagen duivensport

BARENDRECHT – Een vlucht van 1010 kilometer uit St. Vincent vormde dit weekeinde geen probleem voor de duiven.
De duiven werden op vrijdag in Zuid-Frankrijk gelost om 11.30 uur met kalme westenwind. Er deden 198 duiven uit de Hoekse Waard 198 mee, waaronder 32 van Barendrecht e.o. De eerste prijs was voor L.Eekhof (3e in de Hoekse Waard), tweede en derde werd W.Rijken (8e en 11e Hoekse Waard), dit zijn beide spelers uit de B-groep.
Op zondag werden er om 7 uur duiven gelost in Pontoise, midden Frankrijk. Er vlogen 1425 duiven van de Hoekse Waard, waaronder 404 duiven van Barendrecht. De afstand was gemiddeld 355 kilometer. De eerste en derde prijs was voor P.van Gelder (in de Hoekse Waard ook de 1e prijs en 5e prijs) en de tweede prijs was voor K.Lusdonk (in Hoekse waard 3e prijs).
In de B groep had Gemert-Visser de eerste en derde prijs (algemeen 16e en 32e). De tweede prijs was prijs voor M.Horssen (algemeen 18e prijs).


Krav Maga in Barendrecht

BARENDRECHT – Het leren herkennen en voorkomen van gevaar staat centraal bij Krav Maga. In Barendrecht wordt deze zelfverdedigingstechniek gegeven in de sportzaal op de Adrianapolder 50.
Op de dinsdag en de donderdagavond worden volwassenen en kinderen in separate lessen geschoold in het leren herkennen van dreigingen, alsook in het effectief leren handelen mocht de situaties toch uitmonden in een actuele aanval. Voor de jeugd is deelname gratis.
Het is volgens Sander Jonas, hoofdinstructeur van Styllz Krav Maga Limited, de organisatie die deze
lessen verzorgt, belangrijker dat de jeugd na een zware Lock-down periode een kans krijgt om te sporten en leert zich te verdedigen, dan dat hier een vergoeding tegenover staat.
De volwassen die trainen de eerste maand gratis mee, waarna gekozen kan worden voor een abonnement.
Zie voor informatie en aanmelding de website www.
styllzkravmagalimited.nl. Een WhatsApp sturen mag ook op 06-12950248.


MS collecte

REGIO - Van 28 juni tot en met 3 juli vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. Meer informatie of aanmelden:
www.nationaalmsfonds.nl/
collecteren