Plezierig wonen in Barendrecht?

"Heeft u de afgelopen zonnige dagen en weekenden ook weer 'genoten' van de asociale weggebruikers op de Kilweg en Leedeweg? Bij deze onacceptabele geluidsoverlast is het binnen blijven en deuren dicht, ook bij 25-30 graden! Ik heb sterk de indruk dat de gesprekken tussen de initiatiefgroep 'Geluidsoverlast verkeersaso’s Kilweg/Leedeweg' met ambtenaren en het College na bijna een jaar praten tot geen enkele actie heeft geleid. Kennelijk bestaat er geen enkele urgentie om er iets aan te doen.
Waren er 10 jaar geleden nog enkele asociale motorrijders, de afgelopen weekenden werden er weer honderden per dag geteld. Het gerucht gaat dat motorrijders uit Rotterdam en omgeving met elkaar afspreken om de rondweg van Barendrecht te gebruiken als racecircuit. Het asfalt op de rondweg is lekker glad, je kunt met flinke vaart de ruime snelle rotondes nemen en in Barendrecht wordt er toch niet gecontroleerd door de politie. Een serieus probleem voor honderden bewoners van Barendrecht. En deze groep wordt alleen maar groter door de nieuwbouw in de wijk Vrouwenpolder.
Blijft het college en de raad wegkijken en met een grote glimlach verkondigen wat een prachtige gemeente Barendrecht wel niet is. Gaat men deze toekomstige bewoners van Vrouwenpolder ook vooraf vertellen dat het wel meevalt met de geluidsoverlast of gaat het college en onze burgervader ze eerlijk wijzen op de petitie van 400 omwonenden.
Laten we alle asociale weggebruikers direct melden op de website van de gemeente, iedere dag en door iedere bewoner. Laat er maar een lawine van meldingen op dit college afkomen.
Een boze omwonende van de Kilweg die steeds minder vertrouwen heeft in dit college."

Kees van der Waal,
Barendrecht


CDA en partijvernieuwing

"Het CDA vindt het jammer dat de 'echte' CDA-er Omtzigt de partij heeft verlaten.
Hij is niet de enige die het heeft ‘gehad’ met de partij, zo bleek bij de laatste verkiezingen. Veel kiezers kunnen het toch niet waarderen dat de partij ons belastinggeld zomaar weggaf aan het welvarende Italië.
En evenmin dat de partij tienduizenden migranten laat binnenkomen terwijl ons land met afstand het dichtstbevolkte land van de wereld is. Het gevolg is dat er zo’n enorm tekort aan huizen is, dat we in een ernstige crisis terecht zijn gekomen in de woonmarkt.
En de Barendrechtse kiezers weten zich ook in de steek gelaten door de plannen om gigantische molens te plaatsen in woonwijken. De CDA-partij had juist de opdracht ons te beschermen tegen de wilde GroenLinks-ideeën om ons land vol te zetten met industriële wind-turbines.
Wat gaat opvallen is de kwalijke karaktertrek van het CDA ook in Barendrecht, om net als Omtzigt de schuld van de vreselijke Toeslagenaffaire bij de Belastingdienst te leggen of bij een paar slapende Kamerleden. Het CDA is ten volle verantwoordelijk voor alle ellende en de bijna-maffia praktijken die het gevolg zijn van 'hun' Kinderopvangtoeslag-wet."

Dries van Nielen,
Barendrecht


KWF zoekt wijkhoofden

"KWF Barendrecht is met spoed op zoek naar Wijkhoofden voor de wijken: Paddewei, Meerwede Noord en Meerwede Zuid. Vrijenburg en Lagerwei/Vrouwenpolder.
De taken bestaan uit:
-Contact leggen met de collectanten uit zijn/haar wijk in juni/juli. (ongeveer 4 uur)
-aansturen van de collectanten in aanloop naar de collecteweek, de 1e volle week van september en daarna de collectebussen verzamelen. (ongeveer 10 uur}
- jaarlijks twee vergaderingen met de andere Wijkhoofden
Neem contact op om te weten te komen of dit bij jou past! Voor informatie kun je terecht bij Lya Euser: telefoonnr: 0180 532888."
Lia Disseldorp, Barendrecht