Skye is genezen van een hernia.
Skye is genezen van een hernia. Foto:

Skye wil duidelijkheid

REGIO - De vijf jaar oude Skye is een oude bekende van de medewerkers van De Dierenstee. Skye is een kruising van een Duitse Herder met een Labrador Retriever en hij woonde vier jaar geleden ook al in de opvang. Skye werd toen geadopteerd door een hele fijne baas, maar helaas overleed deze vorig jaar onverwacht. Gelukkig vond Skye toen vrij snel een nieuw thuis, maar toch is hij sinds een paar maanden weer terug. Skye vertoonde gedrag dat men in de opvang niet bij hem vond passen en na uitgebreid medisch onderzoek bleek Skye een hernia te hebben. Zijn afwijkende gedrag werd dus veroorzaakt door pijn.
Inmiddels is Skye geopereerd en hersteld en is hij weer een hele lieve, enthousiaste en loyale knul. Maar Skye is ook een onzekere hond die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen en verdedigt hij bijvoorbeeld zijn speeltje of iets lekkers. Skye heeft nog nooit gebeten, maar zijn manier van reageren kan veel mensen afschrikken.
Voor Skye wordt een baas gezocht die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt. Een rustig en nuchter persoon die niet teveel emotie legt in het contact. Samenwonen met een andere hond is waarschijnlijk te druk voor hem. Wie kan hem rust en duidelijkheid bieden?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl