Parkeren deelscooters blijft probleem

BARENDRECHT – De scooterbedrijven Go sharing en Felyx zijn tevreden over het gebruik van hun scooters in de eerste drie maanden van dit jaar. Volgens hun cijfers en volgens cijfers van de gemeente daalt het aantal meldingen van overlast. “Het parkeren van de scooters blijft wel een aandachtspunt”, schrijft wethouder Peter Luijendijk aan de gemeenteraad.
Zowel Go Sharing als Felyx ziet geen aanleiding om het aantal scooters in Barendrecht uit te breiden.
De 50 scooters van Go Sharing worden hoofdzakelijk gebruikt voor korte ritten binnen de gemeente. De gemiddelde leeftijd van de gebruikers is 27 jaar. De 15 tot 20 deelscooters van Felyx worden bij tweederde van de ritten gebruikt binnen Barendrecht. De gemiddelde leeftijd van de gebruikers is 31 jaar.
De samenwerking van de twee scooterbedrijven met de gemeente loopt tot september.


De Aandachtschenkerij

BARENDRECHT - Vanaf juli zet de Bethelkerk elke vrijdag van 9.30 tot 12 uur de deuren open voor iedere Barendrechter die zin heeft in een kopje koffie/thee of een praatje. Eind 2019 is met dit initiatief begonnen, maar toen moesten na drie maanden de deuren weer dicht. Intussen is de naam ‘De Aandachtschenkerij' bedacht, want naast koffie en thee wordt ook aandacht geschonken aan de bezoekers. Wel wordt de koffie of thee en de aandacht nog op afstand geschonken.