Jumbo wil groeien in centrum Barendrecht

BARENDRECHT – Supermarkt Jumbo heeft in het centrum meer ruimte nodig ‘om haar concept goed neer te zetten’. Dat wordt duidelijk uit een onderzoek naar de ruimte voor een extra supermarkt in het centrum, nabij de Middenbaan.

In opdracht van de gemeente Barendrecht is een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een discount supermarkt in het centrum. Het onderzoek is gedaan, nadat twee discounters (in het stuk worden Aldi en Lidl met name genoemd) om een winkel met parkeerruimte te ontwikkelen aan het Achterom, naast het Trefpunt. Het onderzoek moest uitwijzen of de vestiging van een discounter kans van slagen zou hebben en niet bijt met de bestaande winkels.
Dinsdag 15 juni liet wethouder Nico Bults al weten dat er in het centrum plaats is voor een discounter. Nu is ook het rapport verschenen, met een begeleidende brief van Bults.
Volgens de onderzoekers zou een discounter een toevoeging betekenen voor het centrum, omdat daar al de ‘full-service’ supermarkten van Albert Heijn en Jumbo zijn gevestigd. “Lidl schuift qua marktsegment steeds meer op naar het middensegment. Aldi heeft het beleid om zich blijvend te richten op het lagere discountsegment”, vat de wethouder samen.

De puzzel wordt iets ingewikkelder door een verzoek van Jumbo. Deze supermarkt heeft nu een vestiging aan het Onderlangs. Jumbo heeft meer ruimte nodig, maar kan aan het Onderlangs niet uitbreiden. Volgens de wethouder is het een optie om Jumbo een nieuwe supermarkt te laten ontwikkelen naast het Trefpunt. Dan kan de discounter zich vestigen in het huidige pand van Jumbo aan het Onderlangs. De wethouder denkt dat het goed is voor het gehele centrum als er een discount-supermarkt wordt gevestigd.


Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl
De Schakel op Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht