Ondernemers praten over duurzaamheid

BARENDRECHT – Het Duurzaamheidsnetwerk Barendrecht houdt op donderdag 1 juli een bijeenkomst over energiebesparing en –opwekking voor en door ondernemers.
De bijeenkomst in Het Kruispunt duurt van 9 tot 10.30 uur. Wethouder Tanja de Jonge vertelt wat de gemeente doet aan energiebesparing- en opwekking. De Milieudienst DCMR vertelt de bezoekers hoe te voldoen aan de Informatieplicht voor energiebesparing.
Een aantal ondernemers vertelt over hun ervaringen. Hart4Solar biedt zonnepanelen voor bedrijfsdakconstructies. Zonland is een energie coöperatie voor ondernemers. Anode Energie helpt door slimme inkoop je te besparen op de energierekening
Aanmelden via e.v.baars@
bar-organisatie.nl.


Vraagwijzer heeft twee nieuwe inloopspreekuren

BARENDRECHT- De Vraagwijzerconsulent van KijkopWelzijn heeft twee nieuwe inloopspreekuren in de bibliotheek 't Plein aan het Middeldijkerplein 248 en in het kantoor van het Wijktean, Kruidentuin 8a. Bezoekers kunnen iedere dinsdag van 13 tot 15 uur zonder afspraak terecht in de bibliotheek en elke donderdag van 14 tot 16 uur in het kantoor van het Wijkteam. Hier kunnen vragen gesteld worden over onder andere welzijn, financiën, formulieren en regelingen.
De ondersteuning is gratis. De professional doet haar best om alle vragen te beantwoorden, maar het kan zijn dat er een vervolgafspraak nodig is. Zo voorkomt KijkopWelzijn te lange wachttijden.
De andere spreekuren zijn op maandag van 10 tot 12 uur in buurtkamer Vrijenburg en op woensdag van 13 tot 15 uur in dienstencentrum De Windsingel.
"We zijn blij met het derde en vierde spreekuur, en vooral op deze locaties”, aldus consulent Yvonne van den Oever. "Het zijn centraal gelegen locaties en bibliotheek 't Plein heeft straks veel aanloop vanwege alle andere diensten die hier zitten. We hopen dat veel mensen ons weten te vinden.”
www.kijkopwelzijn.nl/
vraagwijzer