Jongen moest pinnen onder dwang

BARENDRECHT – Een jongen is op de Middenbaan door leeftijdsgenoten gedwongen in geld te pinnen en dat aan hen af te geven.
Het voorval vond maandag 14 juni plaats en is vrijdag 18 juni door een brief van de burgemeester naar buiten gebracht. Een dag daarvoor was er aangifte gedaan bij de politie.
“Ik vind het buitengewoon kwalijk en onacceptabel dat dergelijke bedreigingen en intimidatie tussen jongeren zorgt voor een onveilige woon- en leefomgeving”, reageert burgemeester Jan van Belzen. ‘Ook in deze zaak geldt: Laat er geen misverstand over bestaan, geen enkele vorm van geweld wordt door mij getolereerd. Ik doe daarom een klemmend beroep op ouders/opvoeders om met hun kinderen te bespreken wat een dergelijk gedrag voor gevolgen kan hebben.”
Volgens de burgemeester is het belangrijk om de daders op het rechte pad terug te brengen en te houden.

Man mishandeld en
ontvoerd

BARENDRECHT - De eigenaar van een rode Audi A3 Limousine is mishandeld door drie mannen en ontvoerd in zijn eigen auto. Het trio overvalt het slachtoffer in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni tussen 23.30 en 00.30 uur op een parkeerplaats. Volgens de politie gaat het om ‘de parkeerplaats aan de Achterzeedijk in Barendrecht, vlakbij de kinderboerderij'. Uit beelden die de politie samen met RTV Rijnmond heeft gemaakt wordt echter de parkeerplaats bij De Kleine Duiker getoond. Deze ligt aan de 3e Barendrechtseweg.

Na de mishandeling duwen de daders het slachtoffer in zijn auto, Tijdens de rit wordt hij gedwongen zijn pincode en bankpas af te geven, waarmee de daders bij automaten aan de Putsebocht in Rotterdam-Bloemhof, maar ook in IJsselmonde en ‘bij het gemeentehuis in Barenrecht' geld van zijn rekening halen. Uiteindelijk wordt het slachtoffer uit zijn auto gezet en rijdt het trio met de Audi A3 weg. De auto van het slachtoffer is inmiddels terecht, meldt de politie.