Het MeespeelOrkest repeteert. (foto Henk Elderson)
Het MeespeelOrkest repeteert. (foto Henk Elderson) Foto:

Festival in De Baerne

BARENDRECHT - Zaterdag vindt in De Baerne voor het eerst sinds lange tijd weer een CultuurLocaal Festival plaats. Er is een leuk programma samengesteld voor leerlingen van 4 tot 18 jaar.

Er is lang naar uitgekeken: versoepelingen in het corona-beleid waardoor samen musiceren weer mogelijk werd. Toen begin juni het goede nieuws kwam, heeft CultuurLocaal snel een “pop-up” Festival georganiseerd. Leerlingen vanaf 1 tot 18 jaar konden zich inschrijven om deel te nemen aan één van de drie onderdelen van het Festival. Al snel bleek dat veel kinderen heel graag weer aan een activiteit mee wilden doen.
Het Festival begint om 10 uur met een programma voor jonge kinderen. Annemarie Rijkée speelt een voorstelling voor kinderen van 4 tot 6 jaar, gebaseerd op het stuk The Syncopated Clock van Leroy Anderson. Daarna is het podium voor een MeespeelOrkest onder leiding van Marieke de Vries met violen, accordeons, klarinetten, dwarsfluiten, gitaren en meer. Zij spelen het stuk In the Hall of the Mountain King uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg en een medley van The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber. Het programma eindigt met een optreden van enkele bandjes, die speciaal voor het Festival zijn gevormd.
Publiek wordt bij dit evenement nog niet toegelaten. Belangstellenden kunnen via een livestream meekijken naar de verrichtingen van de kinderen. De deelnemers krijgen hiervoor een link toegestuurd.