HUTS: Jordi Coenradie (links) met Stijn Kouwenhoven (rechts). (foto: HMG)
HUTS: Jordi Coenradie (links) met Stijn Kouwenhoven (rechts). (foto: HMG) Foto:

DJ-duo HUTS tekent bij Virgin Records

BARENDRECHT - Jordi Coenradie (25) uit Barendrecht lanceerde slechts een aantal weken voor de eerste lockdown het dj- en producer duo genaamd HUTS, samen met goede vriend Stijn Kouwenhoven (22). Een jaar later is hun muziek al ruim 40 miljoen keer beluisterd. Dat heeft ze een platencontract bij Virgin Records opgeleverd.

In een jaar tijd behaalden ze tientallen miljoenen streams en stond HUTS al op de cover van Main Stage, de grootste dance playlist van Spotify in Europa. Het dj-duo viel pas echt op bij Virgin Records toen hun single ‘Red Lipstick (hey what’s up it’s 616)’ viral begon te gaan op het social media platform TikTok.

Het platenlabel, dat sinds 2012 onder Universal Music valt (de wereldleider in de muziekindustrie met een marktaandeel van 32 procent in 2020), is afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor hits van deejays zoals MEDUZA, Topic, Felix Jaehn, R3HAB, Imanbek, Don Diablo, FISHER en Avicii. “Dat zo’n legendarisch label ons een platencontract geeft is natuurlijk supercool”, vertelt Kouwenhoven enthousiast. “Zij werken met de grootste deejays van het moment en scoren hit na hit.”

Studio
Tot ongeveer twee jaar geleden maakten ze beide hun muziek vanuit hun slaapkamer, maar tegenwoordig zijn ze bijna dagelijks te vinden in hun eigen muziekstudio’s in De Lier. Toen is het samenwerken eigenlijk per ongeluk begonnen. “We hebben elkaar leren kennen op de AMP muziekopleiding die we volgden bij het Albeda College in Rhoon”, vertelt Coenradie. “Sinds we in dezelfde studio zitten, zijn we eigenlijk steeds meer samen gaan werken met dezelfde muzikale interesses. Dit leidde tot het vormen van HUTS.”

Eerder succes
Voordat HUTS gevormd werd, hadden Coenradie en Kouwenhoven hun eigen successen. Zo heeft Coenradie onder de artiestennaam Jordan Jay tientallen tracks uitgebracht op labels als Spinnin’ Records, Universal en Armada Music. Hij mocht officiële remixen maken voor Ava Max, Afrojack en Icona Pop en stond meerdere keren in de 538 Global Dance Chart. Kouwenhoven was ook al actief als deejay onder alias Idetto en werkte al achter de schermen aan muziek voor onder andere Sam Feldt, Fedde Le Grand en voor wereldster OMI.
Red Lipstick is nu te beluisteren op Spotify, YouTube en alle andere platforms.


Netty van Zetten doet mee
met Landelijk Atelier Weekend

BARENDRECHT - Beeldend kunstenaar Netty van Zetten is de laatste jaren bekend geworden met haar objecten van Epoxy. Zij geeft ook workshops in het werken met Epoxy. Omdat de kunstroute Barendrecht vanwege de Coronacrisis wederom niet doorgaat, doet zij dit keer mee met het Landelijk Atelier Weekend dat op 26 en 27 juni van 11 tot 17 uur wordt gehouden. Haar atelier aan de Noldijk 105 staat dan open voor de liefhebbers van aansprekende nieuwe kunst met hedendaagse materialen. Daarnaast toont zij ook objecten van andere materialen.
www.nettyvanzetten.nl

Werk van Netty van Zetten.