Bas Haan. (foto: Frank Groeliken)
Bas Haan. (foto: Frank Groeliken) Foto:

Bas Haan komt naar The Read Shop Barendrecht

BARENDRECHT - Onderzoeksjournalist en auteur Bas Haan signeert op zaterdag 3 juli zijn thrillerdebuut Lenoir, over de Rotterdamse hoofdinspecteur Jacob Lenoir, bij boekhandel The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan. De signeersessie duurt van 14 tot 15 uur.

Bas Haan (1973) is onderzoeksjournalist. Hij begon als rechtbankverslaggever en werkte bij de televisie voor Netwerk en Nova, nu voor Nieuwsuur. Hij won onder meer drie keer De Tegel en werd in 2015 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.
Zijn truecrime bestseller De Deventer moordzaak is verfilmd als De Veroordeling. Voor zijn boek De rekening voor Rutte, over de bonnetjesaffaire waarop drie bewindslieden vielen, won hij De Loep in 2017 en de Brusseprijs in 2018.

Lenoir is de eerste thriller van Bas Haan. β€œDe Rotterdamse hoofdinspecteur Lenoir komt met een pistool in zijn bebloede hand bij bewustzijn. Naast hem ligt topadvocaat Danny Vos, zijn zwager, met een kogelgat in zijn hoofd. Lenoir kan zich niets herinneren. Is hij de moordenaar?”

Het boek is te koop voor 20,99 euro. Eventueel is een gesigneerd exemplaar te reserveren via 0180 – 617018 (bel of app) of via een mail naar barendrecht@readshop.nl.