Docent Arthur Mols en jong talent. (foto Michelle Kelfkens).
Docent Arthur Mols en jong talent. (foto Michelle Kelfkens). Foto:

Geslaagd Pop-up Festival bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Voor het eerst sinds lange tijd was er op zaterdag 26 juni weer een grote activiteit bij CultuurLocaal in De Baerne. De versoepelingen in het coronabeleid maakten het mogelijk om een ‘pop-up’ Festival te organiseren.
De dag begon om 10 uur met een meedoe-voorstelling voor kinderen tot 6 jaar. Daarmee was de toon gezet voor een dag vol muziek.
Presentator Henk Elderson was vol lof over het vertoonde: “The Police heeft voor hun reunie tour vijf maanden lang acht uur per dag gerepeteerd, maar moet je eens kijken wat de leerlingen van CultuurLocaal in drie weken neerzetten!”.
Er was op het Festival geen publiek toegestaan. Toch konden belangstellenden de voorstelling van Annemarie Rijkée en de slotuitvoering op de voet volgen via de livestream. Het Festival was de eerste uitzending van CultuurLocaal via de nieuwe apparatuur. Deze kon eerder dit jaar worden aangeschaft met steun van de gemeente Barendrecht. Meer dan honderd mensen hebben van deze mogelijkheid dankbaar gebruik gemaakt om hun kinderen, kleinkinderen of vriendjes of vriendinnetjes op het podium te zien schitteren.
De sfeer was de hele dag opperbest. Docenten én leerlingen waren heel blij dat ze eindelijk weer eens op deze manier samen met muziek bezig konden zijn.
www.cultuurlocaal.nl