Zomeractiviteiten voor ouderen

BARENDRECHT – Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld kan er een aantal activiteiten voor ouderen worden georganiseerd. Hierbij werken de ouderenbonden KBO en PCOB samen met de gemeente en Kijk op Welzijn.

Ontmoeting
Er wordt maandag 26 juli van 11 tot 13 uur een koffieochtend gehouden op het terras van het Pannekoekenhuis Oude Maas, Achterzeedijk 9. Door KBO en PCOB wordt een kopje koffie aangeboden. De andere consumpties, zoals bijvoorbeeld een pannenkoek, zijn voor eigen rekening.

Paardentram
Ouderen kunnen met elkaar in een paardentram een ritje te maken door Barendrecht met een stop in de Zuidpolder, voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij bij Theehuis Polderzicht. Er worden op één dag twee ritten gehouden. Er kunnen dus twee groepen van elk 20 personen aan deelnemen.
De eerste keer is op dinsdag 13 juli. Bij gebleken succes wordt de activiteit herhaald op dinsdag 3 augustus. Om 9.45 uur verzamelen bij de trap van het gemeentehuis en om 13.45 uur op het Middeldijkerplein bij de bibliotheek. Deelnemers betalen 20 euro, afrekenen bij vertrek en graag gepast contant geld.

Vaartocht
De ouderen worden uitgenodigd voor een vaartocht langs de Linge. Tijdens de vaartocht, die duurt van 12 tot 15 uur, wordt ook een lunch aangeboden. Het vertrekt is om 11 uur met de bus vanuit Barendrecht naar de Veerstoep in Leerdam. De eerste keer is op dinsdag 20 juli. Bij gebleken succes wordt de activiteit op dinsdag 17 augustus herhaald. Om 10.45 uur verzamelen bij de trap van het gemeentehuis. Deelnemers betalen 45 euro, afrekenen bij vertrek en graag contant en gepast geld.

Aanmelding en vervoer 
Aanmelden voor deze activiteiten kan uiterlijk 6 juli bij de desk van AutoMaatje: telefoon: 0180 - 626 400 (op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 9 tot 12 uur).
Bij aanmelding wordt u gevraagd om naam, adres, telefoonnummer en of u beschikt over eigen vervoer. Wie niet beschikt over eigen vervoer en geen mogelijkheid heeft om het onderling met andere deelnemers te regelen, kan gebruik maken van vervoer via AutoMaatje.