Aan de slag in Waalbos


HEERJANSDAM – Op zaterdag 3 juli gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos weer aan de slag in het Waalbos. De bijenidyllen moeten gehooid worden en vele handen maken licht werk, dus hierbij is extra hulp welkom. Ook de tijdens NL Doet gemaakte bijenhotels moeten nog afgemaakt worden en de wilgenhut kan een opknapbeurt gebruiken.
“We kunnen zaterdag alle hulp gebruiken, kennis is niet nodig en gereedschap en handschoenen ook niet. Oude kleding en waterdichte schoenen zijn wel handig. We verzamelen om 9 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel en werken tot 14 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. We eindigen met een broodje", laat de stichting weten. Aanmelden via
info@onswaalbos.nl.

Winkeliers verenigen zich

BARENDRECHT - Wethouder Arnoud Proos verwacht dat de winkeliers van de Middenbaan en omgeving met een nieuw bestuur gaan werken aan plannen voor het centrum. Proos zei dat dinsdag tegen de gemeenteraad. Die sprak over een voorstel van het CDA om de gemeente een website te laten opzetten, waarin Barendrechtse webshops te vinden zijn.
Aanleiding voor de motie is de grote omzet van de landelijke en internationale webshops, die ten koste gaat van de plaatselijke ondernemers. De meeste beperkingen in de winkelstraten zijn nu weer opgeheven. "Maar het is niet vanzelfsprekend dat die omzet weer terug komt”, zei Johan Lengkeek (CDA). Wethouder Proos deelt die vrees.
Voor het voorstel van het CDA was te weinig steun, omdat de meeste partijen het als een zaak van de ondernemers zelf zien om een website op te zetten. Cicilia Rijsdijk (EVB) riep wethouder Proos op om met de winkeliers in gesprek te gaan. Zij verwacht dat er nog geld over is van de opgeheven Bizz (ondernemersvereniging), zodat er promotie georganiseerd kan worden.
Proos heeft de winkeliers laten weten dat ze zelf met een plan moeten komen. Hij heeft volgende week een gesprek met ‘een kopgroep' die in actie wil komen. Hij verwacht dat er na de zomer een plan ligt.