Afbeelding
Foto:

Afvalpas prima geregeld

"Begin juni viel de nieuwe afvalpas in de brievenbus. Tot dusver stortte ik mijn PMD+restafval in de ondergrondse afvalcontainer op loopafstand bij mij vandaan, waarvan de klep altijd open ging. Sinds de nieuwe pas is ingevoerd is de betreffende afvalcontainer op slot gegaan.
De oranje minicontainer is voor mij een sta-in-de-weg en gebruik ik nooit. Wat te doen?
Het gemeentehuis gebeld en op de juiste afdeling mijn zaak voorgelegd. Geen probleem.. We gaan uw afvalpas opwaarderen, (duurt ca 2 dagen) zodat u de ondergrondse containers in uw wijk met uw nieuwe pas kunt gaan gebruiken. De oranje mini-container halen wij dan bij u op. Het is natuurlijk wel of-of.
Prima geregeld en tot mijn tevredenheid. En 1 sta-in-de-weg minder in mijn tuin. Het verdient wellicht navolging. Waarvan acte."

Kees van der Sijs,
Barendrecht


Onderhoud van groen

"Wij sluiten ons helemaal aan bij de brief van Job Blaak van vorige week.
Ook wij ergeren ons aan de verloedering van het Barendrechtse Groen. Er wordt pas gesnoeid als je de Gemeente op de onveiligheid wijst. Bij het niet snoeien van heggen bij oversteekplaatsen. Daarnaast verpauperd onze mooie groene wijk Buitenoord. We hadden het “geluk” iemand van de Gemeente te spreken en die zelfs kwam kijken naar het perk rondom ons huis waar het onkruid 3 meter hoog staat. Als de reactie is dat 'het acceptabel is' dan vallen wij stil. Maar voor ons is het NIET acceptabel. We overwegen een grote snoeischaar aan te schaffen."

Fam. P. Kleinendorst
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Kinderfiets gestolen

“De fiets mijn 10 jarige zoontje is op vrijdag 2 juli terwijl hij op school zat gestolen. Hij zit op de basisschool in Heerjansdam en tijdens de pauze is zijn fiets gestolen door een jongen in een zwarte broek met een witte capuchon jas en een mondkapje op. De jongen die de fiets gestolen heeft is gezien door meerdere mensen plus leerlingen van De Rank, maar de dief kon via de Groene Zoom de Manning op waarna hij uit het oog verloren is. De fiets was duidelijk te klein voor de dief maar we hebben hem nog niet teruggevonden. We hopen dat hij ergens is achtergelaten en hopen dat er misschien een oproep geplaatst kan worden. Bijgevoegd ook een foto van de fiets, een groene Batavus Snake."

Daphne Bos,
Heerjansdam