Een erehaag voor de oud-brandweercommandant op de begraafplaats aan de Scheldestraat.
Een erehaag voor de oud-brandweercommandant op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Foto:

Erehaag voor Bert Koedoot

BARENDRECHT – Zaterdag 3 juli was de begrafenis van oud-brandweercommandant Bert Koedoot, die op zondag 27 juni overleed op 70-jarige leeftijd. Zijn brandweercollega’s vormden bij aankomst op de begraafplaats aan de Scheldestraat een erehaag. Tijdens de voorafgaande bijeenkomst in de Dorpskerk met familie en vrienden was oud-plaatsvervangend commandant Maarten van ‘t Hof een van de sprekers.

Vanaf 1967 was Bert Koedoot korpslid van de brandweer. Hij groeide door van aspirant naar commandant. Van 1985 tot 2013 was hij commandant van de vrijwillige brandweer in Barendrecht. In die periode nam de regionale samenwerking toe. De Barendrechtse vrijwilligers kregen als extra taak het bemannen van ondersteunende voertuigen die worden ingezet bij grote calamiteiten.

In 2014 nam Koedoot officieel afscheid van het korps, waarbij hij de gemeentelijke erepenning ontving. Een jaar eerder, in 2013, heeft hij de eerste steen gelegd van de huidige kazerne aan de 2e Barendrechtseweg. Bij het ontwerp daarvan was hij nauw betrokken, evenals bij de veiligheidsaspecten van de in 2005 voltooide overkapping van de negen spoorlijnen die door Barendrecht lopen.