Kira Kool speelt Dikkie Dik en de taart. (foto: Willem Schalekamp)
Kira Kool speelt Dikkie Dik en de taart. (foto: Willem Schalekamp) Foto: willemschalekamp@quicknet.nl

Jeugdtheater in Natuurgoed Ziedewij

BARENDRECHT – Aan het eind van de zomervakantie zijn er twee dagen lang voorstellingen in het Openluchttheater van Natuurgoed Ziedewij. De voorstellingen zijn onderdeel van het Zomerprogramma van Barendrecht.

De Wensappel speelt op vrijdag 27 augustus. Dikkie Dik en de taart, en Deze ridder zegt nee, zijn te zien op zaterdag 28 augustus.

Wensappel
Op vrijdag 27 augustus, 10, 12 en 14 uur is De Wensappel te zien, een voorstelling voor 3 jaar en ouder.

Het is een interactieve voorstelling met live gezongen liedjes en antieke, Tsjechische marionetten. Tatoe de tovenaar heeft zo'n zin in een appeltje. Maar wanneer hij bij de appelboom komt, zijn ze allemaal op. Houdt dan niemand rekening met elkaar in dit bos?
Neem na afloop van de voorstelling ook een kijkje bij Tutti Timbri en ontdek je hoe leuk en makkelijk het is om zelf muziek te maken met houten muziekinstrumenten.
Kaarten kosten 5 euro.
Dikkie Dik
Op zaterdag 28 augustus om 9.30 en 11.30 uur is Dikkie Dik en de Taart te zien, geschikt voor 2 jaar en ouder.

Het is eenn sfeervolle muziekvoorstelling opgebouwd rond een levensgroot boek met Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.  
Na de voorstelling kunnen de kinderen spelen in de Prentenboekenstad op Natuurgoed Ziedewij. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten.  Kaarten kosten 5 euro.

Ridder
Op zaterdag 28 augustus om 13.30 uur is ‘Deze ridder zegt nee' te zien. Het is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam…
De voorstelling is gebaseerd op een prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland. Na de voorstelling kunnen de kinderen spelen in de Prentenboekenstad op Natuurgoed Ziedewij. Kaarten kosten 5 euro.

Kaartverkoop
Zie voor de kaartverkoop www.theaterhetkruispunt.nl/zomerprogramma
Kijk voor meer activiteiten in de zomervakantie op www.hetkruispunt.nl
Het complete Zomerprogramma van Barendrecht staat op
www.jongerenwerk
barendrecht.nl