Onderzoek naar toekomst NAM-terrein

BARENDRECHT – De gemeenteraad wil dat er een onderzoek komt naar de toekomst van het NAM-terrein, naast de A29 in Carnisselande.
Een motie van EVB over het terrein werd met grote meerderheid aangenomen. Alleen CDA en PvdA stemden tegen.
Het contract van de NAM met de gemeente loopt over enkele jaren af. Volgens Lennart van der Linden (EVB) zit het werk van de NAM op het terrein ‘in een afbouwende fase’. Hij begreep van het bedrijf dat ze daar willen vertrekken. In de motie wordt gevraagd om een onderzoek naar een nieuw gebruik van deze plek.
Volgens wethouder Proos loopt het contract met de NAM nog vijf jaar. Hij verwacht dat het bedrijf zich ook gaat terugtrekken uit de Zuidpolder. Op het terrein bij de A29 zou een uitbreiding van het afvalaanbiedstation mogelijk zijn. Proos is bereid een onderzoek te laten doen.
Johan Lengkeek (CDA) vindt dat het onderzoek te vroeg komt. Marcel Eichhorn (PvdA) twijfelt of de argumenten in de motie wel kloppen.

Hulpvaardige deurwaarder

BARENDRECHT – Een nieuw soort deurwaarder moet mensen helpen om hun schulden af te betalen. Dat kondigde Winnie Hofland (fractie Hofland) dinsdag in de gemeenteraad aan.
Er wordt volgens haar in Barendrecht gewerkt aan een ‘nieuwe gerechtsdeurwaarder’. Deze zou schulden moeten innen, zonder dat mensen met schulden verder in de problemen komen door de hoge tarieven van incassobureaus. Volgens Hofland is deze aanpak in België een succes. Na de zomer wordt er meer over bekend.

Social media

Volg De Schakel ook via Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht