Vaccineren in Barendrecht.
Vaccineren in Barendrecht. Foto:

GGD sluit meeste vaccinatielocaties

REGIO - De vaccinatielocaties in Barendrecht en Albrandswaard worden in de loop van de zomer gesloten. Dat heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond besloten.
In de maand juni kon men zich op 14 locaties in de regio laten vaccineren, in de drukste weken heeft GGD Rotterdam-Rijnmond 14.000 prikken per dag gezet. In totaal zijn er al bijna 1 miljoen prikken gezet in de regio. "Nu een hele grote groep mensen al is gevaccineerd, prikken we in de maanden juli en augustus steeds minder mensen. Daarom vaccineert de GGD in juli nog op 10 locaties. Vanaf eind juli bouwen we het aantal vaccinatielocaties verder af”, laat de GGD weten.
Begin juli sluiten de locaties Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Dat was twee weken geleden al bekendgemaakt. Daarna volgen Barendrecht, Van Nelle Fabriek, Albrandswaard, SS Rotterdam en Vlaardingen. In deze volgorde sluiten de locaties vanaf eind juli tot en met augustus.
Dit betekent dat de locaties in Ridderkerk, Hellevoetsluis, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Schuttersveld in Rotterdam nog als laatste openblijven gedurende de grote vaccinatiecampagne.
"We bouwen het aantal locaties af, zodat we snel en efficiënt kunnen vaccineren en daarbij ook ons personeel optimaal kunnen inzetten”, legt een medewerker van de GGD uit.