Hanneke van der Vlies en Ina van Pelt willen kinderen blij maken met de plaatjes.
Hanneke van der Vlies en Ina van Pelt willen kinderen blij maken met de plaatjes. Foto:

Blijdorp-plaatjes voor goed doel

BARENDRECHT - De Blijdorp-plaatjes van supermarkt Jumbo zijn heel populair. Hanneke van der Vlies en Ina van Pelt verzamelen nu plaatjes voor kinderen die ze zelf niet kunnen verzamelen.
"Als oma van twee jonge kleinkinderen ben ik meteen enthousiast gaan sparen om een album vol te maken”, vertelt Ina van Pelt. "Via Facebook kwam er al snel een ruilhandel op gang met andere Barendrechters. Met een van de andere 'ruilers' had ik veel contact.”
"Hanneke van der Vlies en ik hadden in korte tijd ons boek compleet en wij vonden het allebei jammer dat we nog zoveel losse plaatjes overhielden. Al snel kwam het idee om nog een paar albums te kopen en om te gaan sparen voor kinderen die zelf niet in staat zouden zijn om ook zo' n boek samen te stellen.” Ze plaatsten oproepjes via Facebook en Nextdoor.
"Al gauw kwam er een ware lawine aan plaatjes naar ons toe”, vervolgt Ina van Pelt. "Veel mensen doen plaatjes bij ons in de brievenbus (Klaproos 28 of Ravelplantsoen 22), of we krijgen het aanbod om overal in Barendrecht plaatjes op te halen. We kochten daarom nog veel meer albums, want hoe meer boeken we kunnen maken...hoe beter!” De dames hebben contact met stichting Wens & Go. Deze weet bij welke kinderen deze albums erg welkom zouden zijn.
"Wij weten dat er bij veel Barendrechters nog een enorme voorraad overgebleven Blijdorpplaatjes moet liggen. Wat zou het mooi zijn als ze die aan ons zouden willen geven. Ook mensen die een half volgeplakt album hebben en er verder niets meer mee doen, kunnen dit aan ons geven.”