Binnenland en BVV hebben bouwplannen

BARENDRECHT – Een motie van EVB om het college op korte termijn te laten overleggen over nieuwbouw van de sportverenigingen BVV en CBV Binnenland heeft het dinsdag in de gemeenteraad niet gehaald. Allen EVB zelf stemde voor.
Basketbalvereniging CBV Binnenland en BVV Barendrecht hebben beide de ambitie om hun sportaccommodaties te moderniseren. Volgens EVB krijgen ze onvoldoende steun van de gemeente.
CBV Binnenland wil de aanstaande renovatie van De Driesprong aangrijpen om de hal als geheel nog eens goed onder de loep te nemen. En wellicht zelfs uit te breiden. BVV Barendrecht wil een volledig nieuwe accommodatie realiseren op sportpark De Bongerd. En heeft daarvoor plannen uitgewerkt.
De wethouders Nico Bults en Cees Schaap ontkenden dat het college iets te verwijten valt in deze zaak. Volgens Bults is er de afgelopen jaren veel contact geweest met BVV over het bouwplan. Maar in december 2019 heeft de vereniging zelf het voorstel ingetrokken. “Sindsdien is het stil geweest.” Binnenkort is er een nieuwe afspraak, want BVV wil toch verder met het plan..
Bults vindt de 4,7 miljoen euro die BVV uit wil geven ‘een groot bedrag’. In 2019 had de vereniging de bouwkosten nog te laag ingeschat, aldus de wethouder.
Wethouder Cees Schaap legde uit dat sporthal De Driesprong, waar Binnenland speelt, eigendom is van de gemeente. Er is nog geen budget voor een ingrijpende renovatie van de hal. Op korte termijn wordt wel de technische installatie aangepast. Voor een echte renovatie zou 3 miljoen euro nodig zijn.
De coalitiepartijen waren tevreden met de uitleg van de wethouders en stemde tegen de motie.


Halve marathon in Sportcafé

BARENDRECHT - Jos Vis ontvangt vanavond, donderdag 8 juli, in zijn programma Sportcafé : Marco Vink, Renate van der Linde en Ketura Sikken. Hun stichting RMD Evenementen organiseert op zondag 26 september de eerste editie van de Halve Marathon van Barendrecht. Sportcafé is tussen 19 en 20 uur te horen op Exxact Barendrecht.