Nederlaag voor Heerjansdam

HEERJANSDAM - Na bijna negen maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld, was het zaterdag eindelijk weer zover. Heerjansdam speelde een oefenwedstrijd uit tegen TOGB (hoofdklasse zondag) en verloor met 6-1.
Dat zag er voor de rust niet naar uit want Heerjansdam voetbalde goed mee en kwam zelfs in de 4e minuut al op voorsprong door Gert Jan Plaizier: 0-1. TOGB had het antwoord snel klaar want een paar minuten later werd het 1-1 en twee minuten daarna 2-1, door een eigen doelpunt van Ramon van der Wal.
De ploeg van trainer Jonathan Jonk voetbalde in de de eerste helft goed mee en in de 27e minuut leek Luc Homan de gelijkmaker te scoren, toen hij alleen op het doel af ging. Hij stuitte echter op de keeper. De thuisclub was effectiever. In de 30e minuut werd het 3-1, na een fraaie lob. Op slag van rust stopte Heerjansdam-keeper Yoël van Dalen een strafschop.
Na de rust liep TOGB verder uit naar 6-1 en was duidelijk dat die ploeg al verder is in de voorbereiding. Bij Heerjansdam maakten zes spelers hun debuut in het eerste elftal.
Zaterdag 10 juli speelt Heerjansdam uit tegen CVV Berkel om 13.30 uur en dinsdag 13 juli uit tegen Spijkenisse, om 19.30 uur.

Uitslagen Duivensport

BARENDRECHT - De duiven zijn gelost in Issoudun, Midden-Frankrijk. Er deden 905 duiven mee uit de Hoekse Waard, waaronder 191 van Barendrecht e.o.
Winnaar zowel in Barendrecht als in de Hoekse Waard wasAad van Berkel , tweede werd A. Drooogendijk (5e HW) en derde L.Blaauw (6e HW).
In de B- Groep werd eerste en derde Comb. W de Bruin & zn. (algemeen 28e en 49e), tweede werd Gemert-Visser (algemeen 40e).
Er werden ook duiven gelost in Cahors, Zuid-Frankrijk. De duiven hebben overnacht in België. Er waren 225 duiven in concours voor de Hoeksche Waard, waaronder 32 uit Barendrecht e.o.
Eerste en tweede werd W.Rijken (HW 5e en 9e), tweede werd L.Eekhof (11e HW), beide B- spelers.