Nieuw: Kids Repaircafé

BARENDRECHT - Op woensdag 21 juli van 11 tot 12.30 uur helpen de mannen van het Repaircafé Barendrecht kinderen met het repareren van speelgoed of andere spullen. Voor kinderen die niets te repareren hebben zijn er tegelijkertijd  leuke workshops. De activiteit in de bibliotheek Het Kruispunt is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De toegangsprijs is 3 euro. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl, via 088-2425072, of aan de balies van bibliotheek Het Kruispunt en bibliotheek Carnisselande.

Burgemeester bij Van Mill

BARENDRECHT – Burgemeester Jan van Belzen is vrijdag 16 juli tussen 15 en 17 uur één van de gasten in ‘Met Van Mill door de middag’ op Exxact Barendrecht. Sebastiaan van Mill spreekt met hem over de afronding van zijn taken. Verder praat Arco van der Lee van De Schakel over het laatste nieuws. Willem de Graaf en Han Vlieg vertellen over het Repair Café en Kids Repair. Herder Martin Oosthoek informeert over de schapen in Carnisselande.

Hekken blijven staan

BARENDRECHT - De hekken langs de spoortunnel staan er waarschijnlijk nog tot het eind van het jaar. Dat schrijft wethouder Schaap als antwoord op vragen van EVB. Uit onderzoek blijkt dat er gaten zijn ontstaan door verzakkingen naast de nooduitgangen en bij de kruin van het spoortalud. Op z'n vroegst eind 2021 start het herstel en worden de hekken weggehaald.