Wethouder Cees Schaap helpt met de levering van de tonnen.
Wethouder Cees Schaap helpt met de levering van de tonnen. Foto:

Tonnen voor de tuin

BARENDRECHT – De actie van de gemeente om meer regentonnen in Barendrechtse tuinen te krijgen, slaat aan. Er zijn al bijna zeshonderd tonnen besteld.
De gemeente stelt voor 10 euro een kunststof regenton beschikbaar. Er kan gekozen worden tussen een grote en een kleine ton. De grote is het meest gevraagd, vertelt een medewerker van de gemeente. Er worden maximaal 1000 tonnen beschikbaar gesteld.
De tonnen kunnen worden aangeschaft bij 4Suze aan de 2e Barendrechtseweg. Dit bedrijf won hiervoor een aanbesteding.
Zaterdagmorgen hielp wethouder Cees Schaap bij het afleveren van de tonnen. Er stond een kleine rij mensen te wachten op hun regenton. Ze gingen met de auto of met de bakfiets mee naar huis.
De ton is voorzien van een aftapkraan, zodat het regenwater makkelijk gebruikt kan worden in de tuin.


BAR TV gaat na de zomervakantie verder  

BAR TV heeft de afgelopen anderhalf jaar wekelijks een regiojournaal gemaakt voor de websites en social media kanalen van BAR Lokale Media, de uitgever van deze krant.
De zomervakantie staat voor de deur. Dit moment gebruiken we om weer frisse ideeën te ontwikkelen voor na de vakantie.
BAR TV is in maart 2020 ontwikkeld als doel een extra nieuws kanaal te realiseren, naast de bestaande print en online versies van BAR Lokale Media (De Combinatie en De Schakel).
Schinkelshoek Communicatie en Online Beeldvorming waren betrokken bij de start dit nieuwsplatform. Op termijn zal de productie volledig door de mensen van BAR Lokale Media worden verzorgd.
In april is de eerste stap naar zelfstandigheid gezet en heeft Schinkelshoek Communicatie haar taken aan BAR Lokale Media overgedragen. Met ingang van 1 september zal ook Online Beeldvorming haar taken overdragen. Vanaf deze dag zal BAR TV als productiebedrijf verder gaan. Wekelijks zullen er meer nieuws video's worden gemaakt die aansluiten bij artikelen in de krant. Ze zijn te bekijken door het scannen van een QR-code die bij het artikel wordt geplaatst. Tevens zijn de video's terug te kijken via de uploads in het Youtube kanaal van BAR TV en de website
www.barlokalemedia.nl 


Ochtend voor jonge mantelzorgers en gezin

BARENDRECHT- KijkopWelzijn organiseert het gehele jaar door activiteiten voor jonge mantelzorgers. Zo kunnen zij ontspannen en andere jongeren ontmoeten in een zelfde soort situatie. Op woensdag 21 juli van 10 tot 12 uur vindt een Brusjes Familie dag plaats. Hier worden de jonge mantelzorgers tot en met 11 jaar en het gezin uitgenodigd voor een gezellige ochtend speeltuin De Oranjetuin.
Meedoen is gratis, aanmelden kan tot 19 juli door te mailen naar: jongemantelzorg@kijkopwelzijn.nl.