De zaal werd ingericht voor het toernooi.
De zaal werd ingericht voor het toernooi. Foto:

JCR houdt toernooi

BARENDRECHT – Judoclub JCR kijkt tevreden terug op het zomertoernooi.
Na eerst de zaal te hebben opgebouwd met 4 matten, alle stoelen op 2 meter afstand van elkaar, de bewegwijzering te hebben opgehangen en de ouders bij binnenkomst de vragen die het RIVM heeft voorschreven te hebben gesteld kon het toernooi beginnen. De ruim judoka’s kwamen verdeeld over drie groepen om te judoën.
Voor alle judoka’s hun eerste wedstrijd in bijna anderhalf jaar. “Dit was nauwelijks zichtbaar. Wat een strijd en mooie technieken hebben we gezien. Ook zagen we veel respect voor elkaar, een onderdeel waar we in de lessen veel aandacht aan besteden. Ook kwam onze nieuwe, nog naamloze, mascotte langs om iedereen aan te moedigen. Het was een geslaagd evenement waar kinderen en ouders met plezier op kunnen terug kijken”, aldus een woordvoerder van de vereniging.


Wielerronde afgelast

BARENDRECHT – Er is deze zomer geen 50ste Wielerronde van Barendrecht. De ronde was gepland in juli, maar moet in verband met de coronabeperkingen opnieuw verschoven worden naar volgend jaar. Dat heeft de Stichting Wielerronde Barendrecht bekendgemaakt.
Hopelijk kan de 50ste Wielerronde van Barendrecht in juli 2022 alsnog worden gehouden.


Uitslagen duivensport

BARENDRECHT - Door wederom geen goed weer zaterdag in Frankrijk en op de vlieglijn werd deze vlucht verschoven naar de zondag 11 juli.

Er werd om 10.45 uur gelost in Pontoise voor een vlucht van 355 kilometer. Uit de Hoekse Waard deden 1301 duiven mee, Barendrecht e.o. had 471 duiven in concours.

Eerste in de club werd K.Lusdonk (ook HW 1e), tweede A.Droogendijk (HW 4e) en derde L.Blaauw (HW 6e).

In de B-Groep werd eerste J.Beyer (algemeen 5e) , tweede M.Horssen (alg. 11e) en derde Comb.Klijn-Es (alg. 26e).

Op vrijdag 9 juli ging in Zuid Frankrijk om 12 uur los in Dax, op 995 kilometer van Barendrecht. Dit is een overnachtvlucht voor de duiven waarbij ze in België overnachten en zodra het weer licht word, hun vliegreis voortzetten. Uit de Hoekse Waard vlogen 139 duiven, waaronder 16 uit Barendrecht e.o.

Eerste en tweede werd W.Rijken (HW 3e /4e prijs) , derde werd L.Eekhof (HW 18e), allen B-spelers.

Als de weersomstandigheden het toelaten is komend weekend de start van het jonge duiven seizoen, geboren in 2021.

A. van Berken won vorige week de vlucht vanuit Issoudun.