Marcel Boertien in Sportcafé

BARENDRECHT - Jos Vis ontvangt vanavond, donderdag 15 juli van 19 tot 20 uur, in Sportcafé op Exxact Barendrecht: Marcel Boertien.
Marcel Boertien is een trainer in hart en nieren. Bij C.A.V. Energie heeft hij meerdere groepen onder zijn hoede. De trainingen die hij geeft aan vijf para-atleten springen het meest in het oog. Vol passie brengt hij ze op een hoger sportief niveau, maar zorgt hij ook voor meer acceptatie binnen de vereniging voor deze tak van de sport. Hij ontfermt zich met name over de wheelers, rolstoelgebruikers.
De wheelers kunnen moeilijker aansluiten bij een ‘gewone’ groep. Daarom heeft Marcel één aangepaste groep. Hierin zitten vier wheelers en één zittend werpster, Elise van Es. Zij behoort tot de internationale top en heeft goede kansen om naar de Paralympische Spelen in Tokio te gaan. Verder vindt Marcel het belangrijk dat de groep wheelers geaccepteerd wordt binnen de vereniging. Alle reden voor Jos om een uur lang met Marcel Boertien te praten over de wijze waarop hij de para atleten een status geeft.


Open junioren toernooi bij TV Heer Jan

HEERJANSDAM - Toen bekend werd dat open tennistoernooien weer georganiseerd mochten worden, is de toernooileider Rob Mentink in overleg gegaan met zijn team van tennistrainers en vrijwilligers. Het TV Heer Jan Rejo Cleaning open junioren toernooi kan plaatsvinden van 19 tot en met 23 juli.

Doordat er ook weer ouders en belangstellenden op het tennispark mogen komen belooft het een sportieve en gezellige week te worden. Ook omdat in diezelfde week het Tennis&Funkamp bij TV Heer Jan plaats vind, ook georganiseerd door trainers van Tennisschool Rob Mentink.

Het bestuur van TV Heer Jan is ook van mening dat er behoefte is bij de kinderen om weer wedstrijden te spelen en een sportieve en uitdagende week te beleven. Dus zijn er weer vrijwilligers gevonden, sponsors opgestaan en trainers bereidt gevonden om mee te helpen. Ondertussen loopt de Tennis&Funweek aardig vol en zijn voor het open junioren toernooi al bijna 60 inschrijvingen.

De wedstrijden worden overdag gespeeld en vangen aan op maandag 19 juli. De finales zijn op vrijdag 23 juli. Toeschouwers zijn welkom om de kinderen aan te moedigen.