Reshma Roopram wil voorzitter PvdA worden

door Arco van der Lee

BARENDRECHT – Wethouder Reshma Roopram wil voorzitter worden van de landelijke Partij van de Arbeid. Maandag maakte ze dit in een filmpje bekend.

De PvdA is op zoek naar een opvolger van voorzitter Nelleke Vedelaar, die niet herkiesbaar is. Naast Roopram zijn er tot nu toe nog vier kandidaten voor de functie. 

Reshma Roopram was twee termijnen lid van de gemeenteraad en is sinds drie jaar wethouder. Bij de verkiezingen van 2018 viel het op dat de (kleine) Barendrechtse PvdA zich wist te handhaven, terwijl alle andere partijen zetels verloren aan EVB. Landelijk stond de PvdA er toen slecht voor. Roopram werd in 2018 door de Barendrechtse kiezers beloond voor een langdurige campagne waarin ze aandacht vroeg voor de armoede in Barendrecht.

Landelijke belangstelling is voor Reshma Roopram (43) niet nieuw. In 2001 werd ze Miss Universe Nederland. Dit voorjaar stond ze centraal in een aflevering van het tv-programma ‘Her mooiste meisje’. 

Voor het voorzitterschap voert ze campagne met het manifest ‘Sterker vooruit'. Ze wil debatten en dialoogsessies organiseren in het land, de kennis en ervaring van senioren benutten en zorgen voor 10.000 nieuwe leden. Ze is voorstander van een wijkenaanpak.
"Een huis. Een inkomen. Een baan. Goed onderwijs. Die bestaanszekerheid, waar het de sociaaldemocratie ooit allemaal om begonnen is, brokkelt steeds verder af. Wij gaan luisteren naar wat nodig is”, stelt Roopram.

Vervolg op pagina 3