De drie gebouwen van De Nieuwe Botter gezien vanuit de lucht.
De drie gebouwen van De Nieuwe Botter gezien vanuit de lucht. Foto:

Hoogste punt bereikt van De Nieuwe Botter

BARENDRECHT - Op 7 juli vierden hebben de bouwers van appartementencomplex De Nieuwe Botter het hoogste punt bereikt. Het project is een ontwikkeling van Erik van Erk Projectontwikkeling en Aannemersbedrijf P. van Leeuwen. 

Er worden hier 70 appartementen gerealiseerd, in drie gebouwen. Een deel van de appartementen wordt verhuurd en één gebouw bestaat uit koopappartementen. De drie gebouwen liggen langs de Buitenlandse Baan en Park Buitenoord, nabij het centrum. De drie appartementengebouwen, ontworpen door RoosRos Architecten, staan losjes in het landschap in een parkachtige omgeving. ‘'Het gebouw heeft een ingetogen uitstraling met fraaie materialen'', aldus Mark Boschman van RoosRos Architecten.

"We zijn positief over de vorderingen in het bouwproces. Het stijlvolle appartemetencomplex neemt steeds meer haar uiteindelijke vorm aan. De Nieuwe Botter gaat prachtig op in de ruime parkachtige omgeving, precies zoals we vooraf hebben beoogd”, vertelt Erik van Erk. "Nog even geduld tot de oplevering, maar de toekomstige bewoners zullen hier straks ongetwijfeld met veel plezier wonen.”
"Wij zijn blij dat we eindelijk de toekomstige bewoners van "De Botter” fysiek kunnen betrekken bij deze bijzondere mijlpaal”, aldus Joost de Korte van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen. "Ondanks de stijgende bouwkosten en de situatie rondom covid-19, zijn we ontzettend content dat we dit mooie project mogen en kunnen realiseren voor de toekomstige bewoners van Barendrecht.” De bouw loopt conform de gestelde planning dus eind 2021, begin 2022 worden alle appartementen opgeleverd.
De verwarmingsinstallatie van de appartementen is duurzaam uitgevoerd in een zogenaamde gesloten WKO installatie. De energie wordt uit de bodem onttrokken door middel van gesloten bodemlussen welke op de appartementen worden aangesloten, deze manier van verwarming (en koeling) is zeer energiezuinig.
Daarnaast wordt op het dak van de drie gebouwen een grote hoeveelheid zonnepanelen geplaatst. Deze zorgen voor de collectieve energieopwekking voor elektriciteit in de algemene ruimten, parkeergarage en voor de lift. De algemene ruimten worden bovendien voorzien van energiezuinige ledverlichting. Door goede isolatie van daken, muren en kozijnen zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam.
De Zuidwalbotter met 18 vrije sector huurappartementen verdeeld over drie lagen, vormt de entree van de wijk aan De Botter en De Kempenaar. Hier bevindt zich ook de toegang tot de ondergrondse parkeergarage die ervoor zorgt dat het gebied verder autoluw is. Dan is er de Noordzeebotter met 34 huurwoningen voor 55-plussers. Alle appartementen zijn verkocht of verhuurd.