Wim Soeters neemt afscheid bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Na een carrière van ruim 40 jaar als pianodocent in Barendrecht heeft Wim Soeters vorige week afscheid genomen van CultuurLocaal in De Baerne. In een informeel samenzijn met enkele collega's, bestuursleden en vrijwilligers werd hij uitgezwaaid.
Al tijdens zijn studie aan het conservatorium kwam Wim Soeters in Barendrecht terecht bij de muziekschool en daar is hij nooit meer weggegaan. Van beginnend pianodocent groeide hij uit tot het gezicht van de muziekschool. Als locatiemanager was hij ook verantwoordelijk voor de gang van zaken in De Baerne. Bij de oprichting van CultuurLocaal in 2016 speelde hij een belangrijke rol en daarna heeft hij als coördinator richting gegeven aan het beleid en was hij de bedenker en mede-organisator van vele evenementen, zoals het jaarlijkse Festival CultuurLocaal en de Top-2000 avonden.
Ook buiten de muren van De Baerne heeft hij naam gemaakt in Barendrecht. Hij componeerde de muziek en had de muzikale leiding bij de legendarische openlucht-theaterproducties Zand erover en Kapoen! die in 2008 en 2012 door Stichting De Waterdragers in Carnisselande zijn georganiseerd.
Het afgelopen jaar deed Wim al geregeld een stapje terug. Het coördinatorschap droeg hij over aan klarinetdocente Monique Kruijdenberg, hij stopte met de korte pianocursussen en bracht leerlingen onder bij collega pianodocenten, zodat hij zijn lespraktijk kon terugbrengen naar één lesdag per week.
Wim Soeters het niet laten om ook volgend seizoen nog af en toe naar Barendrecht te komen: voor zijn trouwe volwassen leerlingen komt hij nog een of twee keer per maand naar De Baerne om hen les te geven.