Kinderburgemeester Iglaas Adnaan (13) wil mensen verbinden.
Kinderburgemeester Iglaas Adnaan (13) wil mensen verbinden. Foto:

Plan voor verbinding met muziek en dans

BARENDRECHT - Kinderburgemeester Iglaas Adnaan heeft CultuurLocaal benaderd met een plan om meer verbinding te maken tussen kinderen met en zonder een beperking door middel van muziek en dans. Docenten van CultuurLocaal hebben hiervoor een speciaal lied geschreven en opgenomen. Dancestudio Lucia gaat er een dans bij maken. Na de zomervakantie kunnen de scholen ermee aan de slag.
Hanneke Meijer, coördinator bij CultuurLocaal, sprak met Iglaas over haar idee voor een lied en was meteen enthousiast. "Muziek is heel geschikt om mensen bij elkaar te brengen. Geweldig dat Iglaas ons vroeg om via muziek aandacht te vragen voor de uitdagingen van kinderen met een handicap en kinderen in het regulier basisonderwijs in contact te brengen met leeftijdgenoten in het speciaal onderwijs”, aldus Hanneke. Al snel schreef Wim Soeters, geïnspireerd door het idee, een tekst over toegankelijkheid voor iedereen. Gitaardocent Sean Pithie vulde de tekst aan, schreef er een pakkende melodie bij en nam de muziek samen met zangdocente Marinka Stam op.

Na de zomervakantie krijgen de Barendrechtse scholen een oefenpakket waarmee ze aan de slag kunnen. Het lied, getiteld "Overal”, zal met dans wordt gepresenteerd op 25 september bij de opening van de bibliotheek in Carnisselande en het vernieuwde Middeldijkerplein.